HomeΚΡΗΤΗΨήφισμα στήριξης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ψήφισμα στήριξης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Από τον Σύλλογο Ερευνητών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ο Σύλλογος Ερευνητών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου.

Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

Ως Σύλλογος Ερευνητών/τριών κι Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που κλέβει χρόνια προϋπηρεσίας, απαξιώνει τα πτυχία, οδηγεί σε απολύσεις αναπληρωτών και αέναο κυνήγι «προσόντων» ανακυκλώνοντας την ανεργία.

Τα τελευταία χρόνια, με το μοντέλο των ωρομίσθιων/αναπληρωτών εκπαιδευτικών (που στην ουσία καλύπτουν οργανικά κενά) έχει γίνει κανόνας η ελαστική εργασία, η επισφάλεια και η περιπλάνηση, τα μειωμένα εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς χωρίζοντάς τους σε μόνιμους και αναπληρωτές, σε παλιούς και νέους, σε έχοντες προϋπηρεσία και σε έχοντες «προσόντα». Ταυτόχρονα, αποκρύπτει το γεγονός ότι οι προσλήψεις που έχει ανακοινώσει είναι πολύ λιγότερες των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δεν πρόκειται για νομοσχέδιο προσλήψεων, αλλά για νομοσχέδιο απολύσεων!

Καταδικάζουμε τη βίαιη καταστολή με την οποία απαντάει η κυβέρνηση στις μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, που έφτασε μέχρι το σημείο να υπάρχουν 3 τραυματίες εκπαιδευτικοί από ευθείες βολές χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Παρ’ όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί δεν υποχωρούν και καλούν σε άλλη μία απεργία αυτή την Πέμπτη 17 Γενάρη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Μετά από πίεση, αυτή τη φορά καλεί σε απεργία και η ΑΔΕΔΥ βγάζοντας όλο το δημόσιο τομέα στο δρόμο.

Έχοντας πλήρη επίγνωση του τί σημαίνει εργασιακή περιπλάνηση και επισφάλεια, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των εκπαιδευτικών, στηρίζουμε την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από τους αναπληρωτές/τριες και χαιρετίζουμε τις μαζικότατες κινητοποιήσεις τόσο στην Αθήνα και το Ηράκλειο, όσο και πανελλαδικά. Τασσόμαστε μαζί τους και ζητάμε ένα δημόσιο σχολείο με σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας, προσανατολισμένο στις ανάγκες των μαθητών/τριών για διαμόρφωση κριτικής σκέψης και για ολόπλευρη δημιουργική έκφραση.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών!

Πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών της δημόσιας εκπαίδευσης!

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους και όλες – Όχι στην ελαστική εργασία! Παιδεία, υγεία και έρευνα για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση