HomeΚΡΗΤΗΗ Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ απαντά στις καταγγελίες των εργαζομένων

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ απαντά στις καταγγελίες των εργαζομένων

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου η στελέχωση με γιατρούς και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναφορικά με την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έχει να δηλώσει τα εξής:
Η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και η έμπρακτη στήριξη του Ε.Σ.Υ. ήταν και είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και αυτό αποτυπώθηκε με αποφάσεις διορισμού τόσο ιατρικού όσο και λοιπού προσωπικού αλλά και με την αγορά νέου βιοϊατρικού εξοπλισμού που αναβάθμισε τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου Κ.Υ. της Κρήτης, το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα τo 2015. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστες αποδείξεις αυτής της στήριξης και συνοψίζονται στην πρόσληψη 11 επικουρικών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, δερματολόγου, οφθαλμίατρου, ΩΡΛ, παιδιάτρου, ακτινολόγου, κυτταρολόγου, οδοντιάτρων, την ενίσχυση με 1 μόνιμο παιδίατρο, 1 πνευμονολόγο και 3 γενικούς γιατρούς καθώς και την προκήρυξη μιας θέσης μόνιμου γιατρού κυτταρολόγου αλλά και τη στελέχωση με λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Εξάλλου, η συνεχής αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, γενικό και καρδιολογικό υπέρηχο, ορθοπαντογράφο, μαστογράφο, οδοντιατρικές έδρες σίγουρα δεν αποτελούν «καθημερινή και συνεχόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση του Κ.Υ.».

Η 7η Υ.ΠΕ., προχωρώντας στην υλοποίηση της σημαντικότατης για την υγεία των πολιτών μεταρρύθμισης με βάση το ν. 4486/2017, έχει μέχρι σήμερα θέσει σε λειτουργία 10 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) με 50.000 εγεγγραμμένους έως τώρα πολίτες παρέχοντας δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ΠΦΥ χωρίς αποκλεισμούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Κ.Υ. Ηρακλείου αναζητήθηκε χώρος για την στέγαση της 5ης ΤΟΜΥ Ηρακλείου εντός του Κ.Υ. εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό του Κ.Υ. με διοικητικό, νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό και κοινωνικό λειτουργό, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες χωρίς να διαταράσσεται σε καμία περίπτωση η λειτουργία του Κ.Υ..

Προκαλεί επομένως, πολλά ερωτηματικά η σωρεία ανυπόστατων και ψευδών καταγγελιών του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης. Ενέργειες σαν κι αυτήν σίγουρα δεν είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ΠΦΥ. Αντίθετα αποτελούν θλιβερά κατάλοιπα ενός παρωχημένου συντεχνιακού συνδικαλισμού που εμφορείται από προσωπικές σκοπιμότητες και υστεροβουλίες που ουδεμία σχέση έχουν ούτε με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και πολύ περισσότερο των πολιτών. Όπως και να είναι πάντως το σημαντικότατο έργο που προσφέρεται από το Κ.Υ. Ηρακλείου και τις αποκεντρωμένες μονάδες του (1η, 2η, 3η, 4η ΤΟΜΥ και Τοπικό Ιατρείο Αλικαρνασσού) δεν μπορεί να αμαυρωθεί από το μηδενιστικό, καταγγελτικό λόγο του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης .

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να στηρίζει τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ με μόνο κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση