HomeHL-Sports«Κιτρινόμαυρο» πάρτι στα Γιάννενα, 4-0 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ

«Κιτρινόμαυρο» πάρτι στα Γιάννενα, 4-0 η ΑΕΚ τον ΠΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η ΑΕΚ συνέτριψε 4-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση ήταν καταιγιστική και πέτυχε όλα της τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.
Το σκορ άνοιξε στο 5’ ο Μάνταλος με πέναλτι, ενώ στο 21’ ο Μιχαήλ με αυτογκόλ έκανε το 2-0. Ο Πόνσε με γκολ στο 45’ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ είχε δοκάρια με τους Λιβάγια, Μπακασέτα και Χουλτ. Δοκάρι είχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Νικολιά, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αθανασιάδης έχασε πέναλτι, καθώς ο Μπάρκας απέκρουσε.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σαν… άλλη ομάδα στα Ιωάννινα και γύρισε από το κακό της πρόσωπο σε ένα πανέμορφο ποδοσφαιρικό δημιούργημα. Η επιστροφή του Τάσου Μπακασέτα μετά από μακροχρόνια απουσία βοήθησε την Ένωση που έπαιξε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή και έφτασε σε μία άνετη και ευρεία επικράτηση απέναντι στον ΠΑΣ.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Αποστολόπουλος ανέτρεψε τον Πόνσε μέσα στην περιοχή και ο Πέτρος Μάνταλος σκόραρε από την άσπρη βούλα του πέναλτι ανοίγοντας το σκορ στο 5΄. Ακολούθησαν δύο δοκάρια σε αριστοτεχνικό πλασέ του Λιβάγια (17’) και κεραυνό του Μπακασέτα (19΄) πριν πραγματοποιηθεί το 2-0 με αυτογκόλ του Μιχαήλ που προσπάθησε να παρέμβει σε σέντρα του Γκάλο στο 21΄.

Στο τέλος του ημιχρόνου ανέλαβε δράση ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης, Εζέκιελ Πόνσε. Στο 45΄ με κεφαλιά από κόρνερ του Γκάλο και στο 45+3΄ και πάλι με το κεφάλι μετά από μεταβίβαση του Λιβάγια, ο Αργεντινός διαμόρφωσε το 4-0 και έφτασε τα 9 γκολ στη Super League.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΣ προς τους παίκτες των γηπεδούχων. Στο δεύτερο 45λεπτο ήταν φυσιολογικό ο ρυθμός να πέσει, παρόλα αυτά ο Χουλτ «άγγιξε» το πρώτο του γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του, αλλά το αριστερό σουτ βρήκε στο δοκάρι του Βελλίδη (49΄).

Δοκάρι είχε και ο ΠΑΣ με το σουτ του Νικολιά στο 63΄. Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις έχασαν πέναλτι, καθώς ο Μπάρκας νίκησε από τα 11 βήματα τον Αθανασιάδη.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ντεμπούτο με την ΑΕΚ έκανε ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος έπαιξε στα τελευταία 20 λεπτά.

Γκολ: 5′ πεν. Μάνταλος, 21′ αυτ. Μιχαήλ, 45′ Πόνσε, 45’+3′ Πόνσε

17′ δοκάρι ο Λιβάγια
19′ δοκάρι ο Μπακασέτας
48′ δοκάρι ο Χουλτ
63′ δοκάρι ο Νικολιάς
90’+1′ έχασε πέναλτι ο Αθανασιάδης


Κίτρινες κάρτες:
 Αθανασιάδης, Κρίζμαν – Μπακασέτας, Οικονόμου

Κόκκινες κάρτες: 


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
 Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λίλα, Νικολιάς (76′ Νάουμετς), Γιάκος (83′ Ξύδας), Παμλίδης (46′ Σιόντης), Αθανασιάδης, Κρίζμαν.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46′ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Μπακασέτας (69′ Κρίστισιτς), Γκάλο, Λιβάγια, Πόνσε (80′ Μπογέ).
Διαφήμιση
Διαφήμιση