HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος κινείται μεταξύ τραγικότητας και γραφικότητας

Μητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος κινείται μεταξύ τραγικότητας και γραφικότητας

Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην πρόταση του Πάνου Καμμένου τονίζοντας «ο κ. Καμμένος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θα χύσει το αίμα του για τη Μακεδονία, ο κ. Καμμένος που κινείται μεταξύ τραγικότητας και γραφικότητας, ο οποίος όταν είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και να μην υπογραφεί η Συμφωνία δεν το έκανε».

Ο κ. Καμμένος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει: «Αν ο Μητσοτάκης κάνει τώρα δημόσια δήλωση ότι δέχεται λύση που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία , όπως λένε οι βουλευτές του και η αδελφή του, και ότι ακόμη κι αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής».

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε επιπλέον: «Αν συμφωνούσαμε ότι η ονομασία των Σκοπίων θα ήταν Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής και οι Σκοπιανοί θα διατηρούσαν μακεδονική εθνότητα και μακεδονική ταυτότητα, πάλι δεν θα συμφωνούσαμε».

«Η θέση της ΝΔ δεν έχει αλλάξει, είναι η ίδια με την οποία πορεύτηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που ουδέποτε αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, είναι η ίδια θέση του ΥΠΕΞ. Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ θα εξαρτηθεί από το πόση διάθεση για σχέσεις καλής γειτονίας θα επιδείξουν τα Σκόπια. Αν η Συμφωνία δεν περάσει από τη Βουλή, δεν θα ισχύσει. Θα αρχίσουμε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση».

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση