HomeHL-SportsΈχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός, 2-2 με την Ξάνθη

Έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός, 2-2 με την Ξάνθη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Χιτσκοκικό φινάλε είχε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη για την 16η αγωνιστική της Super League, καθώς οι Ακρίτες με εύστοχο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ισόφάρισε σε 2-2, στερώντας έτσι τη νίκη από το «τριφύλλι».
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19′ με τον Kάστρο, αλλά με μεγάλη εμφάνιση στην επανάληψη οι «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή.
Ο Μπουζούκης ισοφάρισε στο 48′ και ο Κολοβέτσιος στο 68′ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Δώνη, η οποία είχε ευκαιρίες για να καθαρίσει τη νίκη, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Κάτσε στο 75′.

Η Ξάνθη δεν κατέθεσε τα όπλα, συνέχισε να πιέζει και στο τελευταίο λεπτό ο Κάστρο κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Μαυρομμάτη και, νικώντας τον Διούδη από την άσπρη βούλα, έφυγε από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό. Οι «ακρίτες» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλούσαν και έδειχναν πιο κινητικοί στον αγωνιστικό χώρο. Στο 19′, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Καντά έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη, κάνοντας το 0-1.

Το γκολ αυτό δεν «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πρώτη φάση που δημιούργησε και το γκολ του έδωσε άλλον αέρα. Στο 48′ ο Μπουζούκης με δυνατό σουτ νίκησε τον Ζίβκοβιτς στην κλειστή του γωνία κι έκανε το 1-1.

Ο επιθετικός μονόλογος των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στο 62′ έχασαν μια μοναδική ευκαιρία. Ο Δώνης αρχικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, στη συνέχεια ο Ινσούα έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης σε μία πολύ δύσκολη απόκρουση έδιωξε σωτήρια.

Εξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κολοβέτσιου να χριστεί σκόρερ και να συνδυάσει με γκολ, το πρώτο του για φέτος, την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Δώνης έκανε το σουτ, ο Σιλά έδιωξε πάνω στην γραμμή, το ριμπάουντ πήρε ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 75′ ο Κάτσε επιχείρησε ένα τρομερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Ζίφκοβιτς.
Κι ενώ στο παιχνίδι είχε φτάσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και όλα έδειχνα ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το τρίποντο η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μαυρομάτης ανέτρεψε τον Κάστρο.
Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο «παθών» ανέλαβε την εκτέλεση και νικώντας τον Διούδη, διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Kίτρινες: Ινσούα, Μακέντα, Διούδης – Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λίσγαρας

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μουνιέ (60′ Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (89′ Κουλιμπαλί)

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλος (86′ Αλμέιδα), Μπρίτο (81′ Σαρπόνγκ), Καντά (70′ Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση