HomeHL-SportsΠολύτιμο «διπλό» για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, 3-0 τον Αστέρα

Πολύτιμο «διπλό» για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, 3-0 τον Αστέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάκτηση του τίτλου πέτυχε την Κυριακή ο ΠΑΟΚ στο «Θ. Κολοκοτρώνης».
Οι «ασπρόμαυροι» σε μία έδρα, όπου παραδοσιακά δυσκολεύονται, κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης, διατηρώντας έτσι το +8 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε με 2-0 του Λεβαδειακού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.
Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 65′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιερίνια, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαουρίσιο έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του Λουτσέσκου, με το τελικό σκορ να γράφεται στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για γκολ του Μπίσεσβαρ, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (19′), με τον Πασχαλάκη να κάνει σωτήριες επεμβάσεις στο διάστημα αυτό, κρατώντας όρθια την ομάδα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο ΠΑΟΚ, μετά την αποβολή του Μάτος στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να είναι σαφώς ανώτεροι, βρίσκοντας όμως απέναντί τους έναν εκπληκτικό Πασχαλάκη, ο οποίος κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ.

Στο 12′ δημιουργήθηκε η πρώτη κλασική ευκαιρία των Αρκάδων, όταν ο Καλτσάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ελληνα γκολκίπερ, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Επτά λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 με τον Μπίσεσβαρ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από τον βοηθό της αναμέτρησης.

Στο 26′ ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν η μπάλα μετά το σουτ του Ιγκλέσιας σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 39′ και πάλι ο Πασχαλάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του με διπλή σωτήρια επέμβαση, καθώς νίκησε διαδοχικά τους Καλτσά και Βαλιέντε.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να περιορίσει τους γηπεδούχυς, με αποτέλεσμα να μην γίνεται τόσο απειλητικός ο Αστέρας.

Στο 65′ ο Βιερίνια με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί μάλιστα ο «δικέφαλος» σημείωσε και δεύτερο τέρμα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (69′) ο Μαουρίσιο με ωραία εκτέλεση έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» το παιχνίδι, για την ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία δεν επηρεάστηκε από το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες στο 79′, όταν ο Μάτος αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα.

Μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε ένα τρίτο τέρμα, καθώς ο  Τριανταφυλλόπουλος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Kίτρινες: Κυριακόπουλος, Φερνάντεζ, Τριανταφυλλόπουλος – Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Μάτος

Κόκκινες: 79′ Μάτος (δεύτερη κίτρινη)

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος):
 Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71′ Φερνάντεζ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγλέσιας (87′ Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Ζαμπά (77′ Λημνιός), Πέλκας (71′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86′ Τόσκα), Άκπομ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση