HomeHL-GreeceΟ Καμμένος διέγραψε και άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ

Ο Καμμένος διέγραψε και άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Βασίλης Κόκκαλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων», ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος μέσω Twitter.

kammenos-kokkalhs

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Πάνος Καμμένος διέγραψε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Έλενα Κουντουρά, μετά τη δήλωση της τελευταίας ότι στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σε δήλωσή του νωρίτερα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε: «Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Θα ανεξαρτητοποιηθώ από την ΚΟ των ΑΝΕΛ»

«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα ανεξαρτητοποιηθώ από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ», δήλωσε, παράλληλα, στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM (και τους Κ. Παπαδάκη -Σ. Παπαδοπούλου) ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.

Εν πρώτοις εξήγησε γιατί βρίσκεται στην Κίνα (από όπου έδωσε τη συνέντευξη): Βρίσκεται εκεί κατόπιν πρόσκλησης του αντίστοιχου κινεζικού Υπουργείου, σε μια επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη εδώ και ενάμιση μήνα.

Απολογιστικά είπε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν οι ΑΝΕΛ μια έντιμη, ξεκάθαρη συνεργασία, αλλά είχαμε, έχουμε διαφορά ως προς το όνομα των Σκοπίων. Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν την θεωρεί θετική, όμως αυτό που ανακύπτει τώρα -τόνισε- είναι αν θα συνεχίσει το βίο της η κυβέρνηση, αν θα ψηφιστούν μέτρα όπως για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την πρώτη κατοικία και άλλα ευεργετικά μέτρα.

Όσον αφορά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είπε πως εξέφρασε την άποψη να είναι όλοι οι βουλευτές παρόντες, επίσης ο κ. Κουίκ και η κ. Χρυσοβελώνη.

Δήλωσε ακόμη ότι δεν είναι της Σχολής Καμμένου και δεν πρόκειται να απαντήσει όσες επιθέσεις και αν δεχθεί.

Στην ουσία του θέματος, έκανε γνωστό μέσω του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ FM ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης, επίσης ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Δεν ανταλλάσσω καρέκλα με το όνομα της Μακεδονίας, δήλωσε επίσης και πρόσθεσε ότι αν ήθελαν οι ΑΝΕΛ να μπλοκάρουν τη Συμφωνία, θα ζητούσαν εκλογές.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση