HomeHL-PsilaΌσο για τον φίκο …. φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Όσο για τον φίκο …. φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά δεν ακούει κανείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναμφισβήτητα ο φίκος της φωτογραφίας είναι εντυπωσιακός με το μέγεθος του και οπωσδήποτε αποτελεί μια ανάσα πράσινου στην τσιμεντούπολη. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και αρκετά επικίνδυνος, αφού λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και της ταχείας του ανάπτυξης, φλερτάρει … με τα σύρματα της ΔΕΗ!

Βεβαίως, το ενδεχόμενο τα κλαδιά του δέντρου να ακουμπήσουν τα σύρματα, όλοι το απεύχονται, αλλά πέρα από τις ευχές κανείς υπεύθυνος δεν κάνει κάτι πιο ουσιώδες ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα με απρόβλεπτες συνέπειες αλλά και να μην καταστραφεί το δέντρο.

Η μόνη λύση είναι το τακτικό κλάδεμα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν κάτοικοι της οδού Μπετεινάκη στην περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο, όπου δεσπόζει το εν λόγω εντυπωσιακό φυτό με την παρουσία του.

fikos-mastampas

Τι κι αν έχουν επανειλημμένως επισημάνει τον επαπειλούμενο κίνδυνο στην υπηρεσία πρασίνου … Κανένα αποτέλεσμα. Στα αρκετά τηλεφωνήματα που έχουν κάνει, από το περασμένο φθινόπωρο, η απάντηση είναι η στερεότυπη “Πάρτε από Δευτέρα”…

Κι όσο περιμένουν εκείνη τη …. Δευτέρα, για να αναλάβουν δράση αυτοί που πρέπει, δηλαδή οι γεωπόνοι της υπηρεσίας πρασίνου, ο φίκος μεγαλώνει, φουντώνει και ψηλώνει και ολοένα πλησιάζει τα ηλεκτροφόρα σύρματα.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι τωρινό. Κι άλλες φορές στο παρελθόν ο φίκος και η … συμπάθειά του στα καλώδια της ΔΕΗ, έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των κατοίκων, αλλά και πάλι κανείς δεν ασχολούνταν. Χρειάστηκε μια παρέμβαση – καταγγελία σε δημοσιογράφους και μέσα σε λίγες ώρες εμφανίστηκε συνεργείο της ΔΕΗ που έκοψε μερικά κλαδιά, ίσα – ίσα για να μπορέσει η γειτονιά να αναπνεύσει ξανά από ανακούφιση για μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτό που χρειάζεται, λένε οι κάτοικοι, είναι να γίνει ένα ουσιαστικό κλάδεμα στο δέντρο, από ειδικούς, και για να μην καταστραφεί ο φίκος αλλά κυρίως για να μην υπάρξει καμιά τραγωδία …

Για να δούμε αυτή τη φορά, θα εισακουστούν;

Διαφήμιση
Διαφήμιση