Στην τελική ευθεία έχει αρχίσει να εισέρχεται η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με τις καταθέσεις  μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν οι απολογίες των συνολικά 12 κατηγορουμένων εκ των οποίων οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι.

Η σημερινή διαδικασία οδηγήθηκε νωρίτερα σε ολιγόλεπτη διακοπή και ξεκίνησε εκ νέου, με τους συγγενείς ως επί το πλείστον αλλά και άτομα του στενού περιβάλλοντος των κατηγορουμένων να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μάρτυρες σκιαγράφησαν θετικά τις προσωπικότητες των κατηγορουμένων, ενώ κάποιοι υποστήριξαν πως δεν είχαν λόγο να εμπλακούν στην υπόθεση της απαγωγής.

Την περασμένη Παρασκευή είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα των αστυνομικών που είχαν συμμετάσχει στις πολύμηνες έρευνες για τον εντοπισμό των απαγωγέων και στην καθοριστική επιχείρηση που οδήγησε στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί είχαν καταθέσει όλα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια των έξι και πλέον μηνών, το πώς οδηγήθηκαν στα ίχνη της πρώτης ομάδας των υπόπτων και πώς ανακαλύφθηκε η μάντρα όπου οι απαγωγείς κρατούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη την περίοδο που διασώθηκε.

Παράλληλα, είχαν αναφερθεί λεπτομερώς στα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας ως προς τον τρόπο δράσης των απαγωγέων αλλά και στις λεπτομέρειες της καλά οργανωμένης απαγωγής, ενώ μίλησαν και για την αξιοποίηση των στοιχείων που εντοπίστηκαν στο τελευταίο κρησφύγετο. Τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν λείψει και οι στιγμές έντασης μεταξύ των αστυνομικών μαρτύρων και κατηγορουμένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση