HomeΕΛΛΑΔΑΔιεθνή ΜΜΕ: Παραίτηση Καμμένου και κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών

Διεθνή ΜΜΕ: Παραίτηση Καμμένου και κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών

Το γύρο του κόσμου κάνουν η είδηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γύρο του κόσμου κάνουν η είδηση της αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβερνητική συμμαχία στην Αθήνα και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

«O δεξιός υπουργός Άμυνας της Ελλάδας παραιτήθηκε την Κυριακή διαμαρτυρόμενος για μια συμφωνία που τερματίζει την μακροχρόνια διαμάχη με την “Μακεδονία” για το όνομά της, ρίχνοντας σύννεφα στο μέλλον της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν τις εκλογές, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Και συνεχίζει: «Ο Καμμένος έχει αποκαλέσει εθνικό ξεπούλημα τη συμφωνία κι είχε επανειλημμένα απειλήσει να φύγει αν ερχόταν προς κύρωση στην ελληνική βουλή…»
2

«Η έξοδος του Πάνου Καμμένου, που αποκάλεσε «ξεπούλημα» τη συμφωνία, θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνηση συνασπισμού», μεταδίδει ο Guardian.

2

«Ελλάδα: Κυβερνητική κρίση λόγω της συμφωνίας για το όνομα με την “Μακεδονία”», τιτλοφορεί το άρθρο της η αυστριακή Kurier επισημαίνοντας ότι «είναι ασαφές αυτή τη στιγμή τι σημαίνει αυτό για τον ελληνικό κυβερνητικό συνασπισμό».

1
Στο ίδιο μήκος κύματος η επίσης αυστριακή Der Standard σημειώνει ότι όχι μόνον ο Πάνος Καμμένος, αλλά «και το σημαντικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία είναι ενάντια στη συμφωνία».

2

Για το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel «Η αποχώρηση Καμμένου δεν σημαίνει απαραίτητα απώλεια της πλειοψηφίας για τον Τσίπρα στη Βουλή…. Ακόμη κι αν ο Καμμένος αρνηθεί να στηρίξει την κυβέρνηση, μπορεί ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ να μην ακολουθήσουν τον αρχηγό τους και να στηρίξουν τον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διαθέτει 145 έδρες στη βουλή και η πλειοψηφία του εξαρτάται από την στήριξη των βουλευτών των ΑΝΕΛ…. Ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή. Σε περίπτωση ήττας ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο. Στις δημοσκοπήσεις ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα βρίσκεται ολοένα και πιο πίσω από τους αντιπολιτευόμενους συντηρητικούς».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση