HomeHL-9Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα

Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα

Διοργανώνεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι διοργανωτές της χθεσινής εκπαιδευτικής κινητοποίησης στο Ηράκλειο ενάντια στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το νέο σύστημα διορισμών.

Σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ γίνεται λόγος για μαζική και δυναμική συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών, η οποία υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και σχεδιάζουν νέα συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας την Δευτέρα, στις 11 το πρωί.

pame-ekapideytikoi

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών, που πορεύτηκαν από την Πλατεία Ελευθερίας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, διατρανώθηκε, με τα συνθήματα τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία .

Οι εκπαιδευτικοί με την κινητοποίησή τους έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις του Γαβρόγλου ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καταδικάζει την άγρια καταστολή τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών χθες το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλα Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

pame-ekpaideytikoi2

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Παρά τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής καταστολής οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αποφασιστικό παρόν και παρέμειναν στο χώρο της κυβέρνησης με τα συνθήματα.

Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει με την τρομοκρατία, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισµούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια και στον αυταρχισμό, απαντάµε:

· Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόµου λαιµητόµο!

pame-ekpaideytikoi4

· Δε διαπραγµατευόµαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουµε ούτε µια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.

· Μονιµοποίηση εδώ και τώρα όλων των συµβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυµένος!

· Τουλάχιστον 30.000 άµεσοι µόνιµοι διορισµοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι µπορεί να ανοίξει και ο δρόµος στους νεότερους συναδέλφους!

· Κατάργηση του νόµου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νοµοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισµούς. Το πτυχίο να είναι το µοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

pame-ekpaideytikoi5

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου! Οργανώνουμε την πάλη, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Απεργίας της ΔΟΕ και Η ΟΛΜΕ τρίωρη στάση εργασίας… από 11:00-14:00 (με δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ) τη Δευτέρα 14 Γενάρη!

Όλες οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα να διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα στις 15:00! Να παρθούν τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα από τα Σωματεία για να εξασφαλιστεί η μαζική Συμμετοχή των Συναδέλφων στην Αθήνα.

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να ανέβουν στην Αθήνα να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα 14/1 στις 11:00πμ

Διαφήμιση
Διαφήμιση