HomeHL-9Παρελήφθη ο «ύποπτος» φάκελος από το πανεπιστήμιο Κρήτης

Παρελήφθη ο «ύποπτος» φάκελος από το πανεπιστήμιο Κρήτης

Θα σταλεί στο Γενικό χημείο του κράτους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ παραλαμβάνουν τον φάκελο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Φορώντας τις ειδικές στολές  η ομάδα αντιμετώπισης ΧΒΡΠ (χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών, πυρηνικών) απειλών της ΕΜΑΚ στην Κρήτη βγαίνει από την είσοδο του πανεπιστημίου κρατώντας στα χέρια της το σφραγισμένο δοχείο που περιέχει τον «ύποπτο» φάκελο ο οποίος θα σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

2

Πρόκειται για τον δεύτερο φάκελο που έχει σταλεί μέχρι στιγμής στην Κρήτη καθώς χθες υπήρξε φάκελος απεσταλμένος από Ινδό στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος άνοιξε τον φάκελο και είδε το περιεχόμενο του. Μόλις ενημερώθηκε για τα όσα έχουν συμβεί στην Μυτιλήνη ενημέρωσε την αστυνομία.

1

Όλοι οι φάκελοι φέρονται να έχουν ταχυδρομηθεί από την Νότια Ινδία. Είναι κίτρινου χρώματος και έχουν σφραγίδα και τέσσερα γραμματόσημα Ινδίας στην εξωτερική επιφάνειά τους.

Μέσα στο φάκελο υπάρχουν τέσσερα φυλλάδια για το Ισλάμ γραμμένα στα αγγλικά. «Ο άνθρωπος και οι άπιστοι», «Η απόλυτη νίκη για το Ισλάμ θα έρθει, όχι όμως μέσω των μουσουλμάνων», «Άνθρωπε, να είσαι άνθρωπος όχι σατανάς» και «Πώς να παρατείνετε τον χρόνο αλλαγής της πολικότητας της γης, το μόνο όπλο κατά της τρομοκρατίας» είναι οι τίτλοι των τεσσάρων προπαγανδιστικών φυλλαδίων.

Από την επεξεργασία του πρώτου φακέλου στο Γενικό Χημείο του Κράτους προέκυψε ότι στο χαρτί είχε σκόπιμα προστεθεί «ερεθιστική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση