HomeHL-9Επιτέλους γεμίζει ο… Αποσελέμης – 35.000 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα

Επιτέλους γεμίζει ο… Αποσελέμης – 35.000 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα

Δείτε βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις έφεραν επιτέλους τα επιθυμητά αποτελέσματα ως προς το νερό που συγκεντρώνεται στα φράγματα του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο Φράγμα Αποσελέμη χθες έφταναν μέχρι και 35.000 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, από τον αγωγό που μεταφέρει νερό από το Οροπέδιο Λασιθίου.

Μάλιστα, χθες ξεκίνησε η δοκιμαστική του λειτουργία ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι μπορεί να φτάσουν και τα 50.000 κυβικά ανά ώρα που σημαίνει πως κάθε μέρα υπάρχει περίπτωση να διοχετεύεται στο φράγμα περίπου 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Κουνενάκης στο «Ράδιο Λασίθι» το έργο – που πλέον ολοκληρώθηκε – είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό, σώζει το φράγμα Αποσελέμη που είχε σχεδόν στερέψει.

Ο κ. Κουνενάκης τόνισε πως ο ΟΑΚ έχει πλέον ως απόλυτη προτεραιότητα την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων στην Κρήτη, όπου έχει ξεκινήσει σχετική μελέτη, με στόχο κυρίως την ενίσχυση της Ανατολικής Κρήτης. Το φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της πολύ κακής διαχείρισης που γίνεται στο νησί αφού μόνο πέρυσι όπως είπε 10 εκάτ. κυβικά νερού υπερχείλισαν και κατέληξαν στη θάλασσα αφού δεν υπάρχουν δίκτυα για να μεταφέρουν το νερό εκεί που χρειάζεται.

https://www.youtube.com/watch?v=0b__XX5f0Nw

Διαφήμιση
Διαφήμιση