HomeHL-CultureΓάτα κατέστρεψε πίνακα του 17ου αιώνα!

Γάτα κατέστρεψε πίνακα του 17ου αιώνα!

Έκανε μία τρύπα με τα νύχια της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενα πραγματικό σοκ υπέστη ο Βρετανός δρ. Μπέντορ Γκρόσβενορ, ειδικός έργων τέχνης του BBC, όταν για λίγα λεπτά άφησε αφύλακτο ένα έργο τέχνης του 17ου αιώνα και ανέλαβε… πρωτοβουλία η γάτα του, Πάντμε.

Οπως ο ίδιος εξήγησε, μιλώντας στην Telegraph, εκείνες τις ημέρες πραγματοποιούσε εργασίες αποκατάστασης στον πίνακα του Τζον Μάικλ Ράιτ -στο σπίτι του στο Εδιμβούργο- καθώς είχε εμφανίσει δυο «δάκρυα» από τις εναλλαγές του καιρού.

gata-pinakas

«Οπως καθόμουν αναπαυτικά για να θαυμάσω τη δουλειά που έκανα στον πίνακα, ξαφνικά πήδηξε στον αέρα η γάτα μας και προσγειώθηκε στο κέντρο του πίνακα. Εκανε μια τρύπα με τα νύχια της. Καταστροφή» υποστήριξε ο Γκρόσβενορ, που είναι γνωστός στη Βρετανία από τις εκπομπές που παρουσιάζει στο BBC 2 και το BBC 4.

gata-pinakas1

Ο Μπέντορ Γκρόσβενορ είπε ότι είχε αγοράσει τον πίνακα το 2015, έναντι 5.250 λιρών (περί τα 5.800 ευρώ)  «και όπως φαίνεται θα πληρώσω, πλέον, το ίδιο ποσό για να τον επισκευάσω και να τον καδράρω. Τουλάχιστον η ζημιά έγινε στο ρούχο και όχι στο πρόσωπο του πορτραίτου» προσέθεσε.

Οπως εξήγησε, πάντως, «η Πάντμε δεν είναι φαν του Τζον Μάικλ Ράιτ και δεν μετανιώνει για τίποτα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση