Ένας «ύποπτος» φάκελος που εστάλη και σε πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κρήτης σήμανε συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως όντως υπήρξε ένας «ύποπτος» φάκελος που παρέλαβε το Πολυτεχνείο Κρήτης ωστόσο δεν υπήρξε μέσα σκόνη.

Ο φάκελος – όπως συνέβη και στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου – είχε ως αποστολέα έναν Ινδό και περιείχε ένα μήνυμα γραμμένο στα Αραβικά. Ευτυχώς μέσα δεν υπήρξε καμία ύποπτη ουσία, όπως σκόνη κτλ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το thetoc.gr, «ύποπτος» φάκελος φαίνεται να εστάλη και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και στην Κέρκυρα.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι φάκελοι δεν ανοίχτηκαν και έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Το πρωί της Πέμπτης έφτασε στη Μυτιλήνη το C130 με την πρώτη ΕΜΑΚ που είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες διδασκαλίες για τη μεταφορά της σκόνης η οποία παραδόθηκε στο χημείο για να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις και να διαπιστωθεί η σύσταση της, προκειμένου να λήξει ο συναγερμός.

Όπως γίνεται γνωστό, τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις και διαδικασίες που προβλέπονται στην 116 εγκύκλιο για την ασφαλή μεταφορά ραδιοχημικών υλικών. Ο φάκελος και η άγνωστη ακόμα σκόνη τοποθετήθηκαν σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες, σφραγίστηκαν και μετά μπήκαν σε σακούλες απορριμμάτων και από εκεί σε ειδικό κιβώτιο.

Ειδικότερα, στα Χανιά, σύμφωνα με το parakritika.gr ο επίμαχος φάκελος παραλήφθηκε από άνδρες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο.  Εκεί στη συνέχεια, μετέβη ειδικά εκπαιδευμένο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο θέτοντας σε εφαρμογή το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ραδιοβιοχημικής απειλής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση