HomeΚΡΗΤΗΜιχελογιαννάκης: «Η δική μου αλήθεια, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις μου για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Μιχελογιαννάκης: «Η δική μου αλήθεια, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις μου για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχίζω την ανάλυσή μου, αφού λάβω υπόψη μου, τα παρακάτω δεδομένα:

Εκλογικό αποτύπωμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

1.         Ψήφος Ανάλογα με την αστικότητα κατοικίας.

Αστικά κέντρα  26,1%

Ημιαστικά κέντρα   28,1%

Αγροτικά κέντρα    26,8%

2.         Ψήφος ανά ηλικία

18-24   39,5%

25-34   25,5%

35-44   34,8%

45-54   32%

55-64   25,7%

65 και άνω   18,5%

3.         Χωρική ψήφος (ανάλογα με τη χωρική διαστρωμάτωση)

Μαθητές –Φοιτητές   44%

Δημόσιοι Υπάλληλοι   43,5%

Αγρότες   37,5%

Άνεργοι που έχουν χάσει τη δουλειά τους    36.3%

Έμποροι    32%

Νοικοκυρές    28,3%

Ελεύθεροι επαγγελματίες    21%

Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα    21%

Εργοδότες    8,7%

4.         Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο συμβολισμός, ότι στην ιστορία της Ελλάδας, είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται, πρώτο, κόμμα της Αριστεράς.

5.         Είναι ιδιαίτερα σπουδαίο, ότι στις ευρωεκλογές, είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται, πρώτο, κόμμα της Αριστεράς.

6.         Είναι μεγάλη πρόκληση, ότι για πρώτη φορά η Αριστερά θα διαχειριστεί εξουσία και μάλιστα στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας.

7.         Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η ΝΔ έχασε 560.000 ψήφους και η Ελιά 310.000 ψήφους.

8.         είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η συγκυβέρνηση από το 42% έπεσε στο 31%.

9.         Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι η συγκυβέρνηση από τους 16 ευρωβουλευτές, έπεσε στους 7.

10.       Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ΚΚΕ ανέβηκε κατά 61.000 ψήφους.

11.       Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η ΔΗΜΑΡ έχασε 320.000.

12.       Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η ΧΑ ανέβηκε κατά 97.000 ψήφους. Για να ευλογήσω τα γένια μου, ας θυμηθούμε τη στάση μου, όταν έλεγα, ότι το ιδεολογικό πρόσημο της ΧΑ, είναι θέμα πολιτικό και όχι δικονομικό.

13.       Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα μειονοτικά κόμματα σημείωσαν αύξηση. Για να ευλογήσω, πάλι, τα γένια μου, δείτε τις θέσεις μου προεκλογικά, τότε που ειπώθηκε η έκφραση «τούρκικο πράμα» και δείτε και τις θέσεις μου μετεκλογικά, για την επίλυση του μειονοτικού.

14.       Είναι μεγάλη η σημασία του δημοψηφίσματος, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού.

15.       Είναι μεγάλος ο συμβολισμός του αποτελέσματος των εκλογών, στο δήμο με τα ορυχεία χρυσού.

16.       Έχει μεγάλη σημασία να αξιολογηθεί η αποχή, η οποία έφτασε στις 400.000.

17.       Έχει μεγάλη σημασία να αξιολογηθούν οι λάθος χειρισμοί μας στις υποθέσεις Καρυπίδη, Βουδούρη, Σαμπιχά.

18.       Έχει μεγάλη σημασία το ότι δεν αξιολογήσαμε όπως έπρεπε τον εκλογικό νόμο.

19.       Έχει μεγάλη σημασία να αξιολογηθεί η σημασία του λευκού και του άκυρου.

20.       Έχει μεγάλη σημασία να αξιολογήσουμε ότι αποτύχαμε στη διεύρυνση, τόσο σε επίπεδο πολιτικών συμμαχιών, όσο και κοινωνικών συμμαχιών.

21.       Έχει μεγάλη σημασία το ότι δεν εμπλουτίσαμε ψηφοδέλτια με άτομα που θα μπορούσαν να έχουν εκλογική απήχηση και ότι επικράτησε το φοβικό μας σύνδρομο.

22.       Έχει μεγάλη σημασία να αξιολογήσουμε ποιους και γιατί ψήφισε ο κόσμος και τι συμβολίζουν, τόσο στις αυτοδιοικητικές, όσο και στις ευρωεκλογές.

23.       Έχει μεγάλη σημασία να αξιολογήσουμε το γιατί, στην Κρήτη, η Ριζοσπαστική Συνεργασία πήρε μόνο 65.000 ψήφους, όταν το 2012 και στις ευρωεκλογές του 2014, πήρε γύρω στις 110.000 ψήφους.

24.       Πρέπει να αναλύσουμε, γιατί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νομαρχιακής Ηρακλείου και των αντιστοίχων Ο.Μ., δεν καταφέραμε να κάνουμε ψηφοδέλτια. Οι μεγάλες και έντιμες προσπάθειες της συντρόφισσας Σύλλα, του Νίκου του Λενακάκη στη Φαιστό, του Μιχάλη του Παπαδάκη στη Γόρτυνα, η γενική συνέλευση που έγινε στη Βιάννο, αξίζουν επαίνους, αλλά και προβληματισμό, για ενδυνάμωση των προσπαθειών τους. Εδώ, έχω ένα παράπονο. Θεωρώ ότι δεν αγκαλιάστηκαν, όχι από τη Νομαρχιακή, αλλά εν γένει από όλους μας.

25.       Οι ηρωικές προσπάθειες του Κώστα του Καμπιτάκη στον Κρουσώνα, του Νίκου του Δρακάκη στις Αρχάνες, του Γιώργου του Χαλκιαδάκη στη Χερσόνησο, επίσης, θεωρώ ότι έπρεπε να αγκαλιαστούν περισσότερο, όχι πάλι με ευθύνη της Νομαρχιακής, αλλά όλων μας.

26.       Στη στελέχωση του άξιου και έντιμου αγωνιστή, Ηλία Λυγερού και του ψηφοδελτίου του, έπρεπε όλοι να συνδράμουμε περισσότερο.

27.       Το ίδιο ισχύει και για τη στελέχωση του Μιχάλη του Κριτσωτάκη, Αν δει κανείς εδώ τις οροφές των πρώτων εκλεγμένων στα ανταγωνιστικά περιφερειακά ψηφοδέλτια, πολλά μπορεί να καταλάβει.

Τα παραπάνω και υπήρξαν και χρειάζονται ανάλυση και βελτιώσεις.

Απαιτείται να στηρίξουμε και να ιδρύσουμε παντού ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ, να βοηθήσουμε στην καθιέρωση της νεολαίας μας, πρωτοπορία, νεολαιίστικο κίνημα, ώστε να μην λαμβάνουμε τα ποσοστά που λάβαμε στις φοιτητικές εκλογές και να μπούμε αμέσως στα βαθιά, δηλαδή στη διεύρυνσή μας με πλατιές λαϊκές κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, ώστε τώρα που είμαστε πρώτοι, αλλά ανάδελφοι, να πετύχουμε την επιτέλους πρωτιά μας και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, με ποσοστό τέτοιο, που να μπορεί, επιτέλους, να κυβερνήσει η Αριστερά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση