HomeΚΡΗΤΗΤίμησαν τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, Γιάννη Δαμανάκη

Τίμησαν τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, Γιάννη Δαμανάκη

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η εκδήλωση του Δήμου Χανίων προς τιμήν του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή και συμπολίτη μας, Γιάννη Δαμανάκη. Η εκδήλωση, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τον χαιρετισμό του διοργανώθηκε “ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πραγματικά πολύτιμης προσφοράς του τιμώμενου στον αθλητισμό, τόσο σε τοπικό, εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο”.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων μια ξεχωριστή προσωπικότητα του χώρου του ποδοσφαίρου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και συμπαίκτης του Γιάννη Δαμανάκη στην Εθνική ομάδα, Μάικ (Ηλίας) Γαλάκος.

“Ο τιμώμενος, όπως όλοι γνωρίζουμε, αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού μέσου, αποτέλεσε παλιά δόξα του Α.Ο. Χανιά, πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας έκτοτε σπουδαία καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου, που όμοια της δεν έχει επαναληφθεί για τον τόπο μας. Πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, με κύριο χαρακτηριστικό το ασταμάτητο τρέξιμο στο χώρο του κέντρου, εκτός από τεράστια αντοχή, χάρη στην άριστη φυσική του κατάσταση, επιδείκνυε σε όλα τα παιχνίδια εργατικότητα και μαχητικότητα συγκινητική, διαθέτοντας εξαίρετη τεχνική κατάρτιση. Για την αγωνιστικότητά του αυτή ο κόσμος του ποδοσφαίρου τον λάτρευε. Θυμόμαστε δε τη μεγάλη εκτίμηση και τα κολακευτικά σχόλια του κορυφαίου Έλληνα σπίκερ, Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος εκφραζόταν με τα καλύτερα λόγια για τον Κρητικό”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

“Σ΄ ευχαριστούμε, γιατί αποτέλεσες με τις εξαιρετικές αθλητικές σου επιδόσεις, αλλά κυρίως με το ήθος και τη συμπεριφορά σου τον καλύτερο πρεσβευτή του τόπου μας, προβάλλοντας διεθνώς την κρητική ψυχή. Για τους λόγους αυτούς θα έχεις πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ΄ αριθμ. 857/17.12.2018 ομόφωνη απόφασή του θεώρησε υποχρέωση, να αποδοθούν οι οφειλόμενες τιμές στην ξεχωριστή αυτή προσωπικότητα, που αποτελεί σημείο αναφοράς, λαμπρό παράδειγμα για όλους.

“Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο, τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Τάσο Βάμβουκα, και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ξεχωριστή αυτή τιμή προς το πρόσωπό μου”, τόνισε από την πλευρά του ο τιμώμενος, ευχαριστώντας παράλληλα τους παλιούς του συμπαίκτες, “τα αδέρφια του”, όπως τους χαρακτήρισε στον ΑΟ Χανιά, στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική, “που με τα συγκινητικά τους λόγια τον έκαναν να νιώσει σαν να μην έχει περάσει μία μέρα από τις μέρες, που αγωνίζονταν μαζί στο γήπεδο σαν μια γροθιά”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δαμανάκης.

“Οι στιγμές αυτές έχουν τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή μας. Έκανα το χρέος μου, αγωνίστηκα με την ψυχή μου, τίμησα τη φανέλα μου. Χαίρομαι, που η προσπάθεια αυτή δεν έχει ξεχαστεί και σήμερα με τιμά ο τόπος μου”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Δαμανάκης.

Με πολύ συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του στην Εθνική Ομάδα και ο Μάικ Γαλάκος, χαρακτηρίζοντας τον “παικταρά” και αναφέροντας μεταξύ άλλων “είναι μεγάλη μου τιμή, που συμμετέχω στη βράβευση του Γιάννη Δαμανάκη, που τον είχα συμπαίκτη στην Εθνική ομάδα. Μαζί φτάσαμε τόσο ψηλά το 1980 στο πρώτο ευρωπαϊκό με τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια τότε, που ήταν ένας πολύ μεγάλος προπονητής, ένας ψυχολόγος, αλλά ήμασταν κι εμείς μία γροθιά”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και αθλητές της ποδοσφαιρικής ακαδημίας ΑΕΕΚ / ΣΥΝΚΑ. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις προς τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή από τον ΑΟΧ / Κισσαμικό, τον Γαλανόλευκο Φάρο, τον Θησέα Περιβολίων και τον Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση