HomeΕΛΛΑΔΑΜέρκελ: Πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον η μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας

Μέρκελ: Πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον η μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στη φιλία της με τη Γερμανία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έμμεσο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο τη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα στέλνει η Άνγκελα Μέρκελ με δήλωσή της στην Καθημερινή λίγες ώρες πριν την άφιξη της στην Αθήνα για τη διήμερη επίσκεψή της.

«Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον» σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία, παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

Η δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ έχει ως εξής:

Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον. Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση