HomeHL-9Αυτοκίνητα “δίπλωσαν” λόγω παγετού στη θέση Σκλαβόκαμπος

Αυτοκίνητα “δίπλωσαν” λόγω παγετού στη θέση Σκλαβόκαμπος

Άμεση παρέμβαση των μηχανισμών του Δήμου Ανωγείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβλήματα παρουσιάστηκαν το πρωί στη θέση Σκλαβόκαμπος στα όρια των δήμων Ανωγείων και Μαλιβιζίου όταν λόγω του αυξημένου παγετού που έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ολισθηρές παγίδες, “δίπλωσε” ΙΧ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί προσωρινά.

Ωστόσο άμεση ήταν η παρέμβαση του μηχανισμού που έχει στηθεί από τον Δήμο Ανωγείων, συνεργείο του οποίου έσπευσε στην περιοχή ρίχνοντας στο οδόστρωμα αλάτι ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

anogeia3

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του αντιδημάρχου Ανωγείων Βασίλη Σμπώκου η όλη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και από τη μία το μεσημέρι η διέλευση είναι πλέον ομαλή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος και τα μηχανήματά του παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και σήμερα, καθώς μολονότι εργάσιμη ημέρα πολλοί είναι οι εκδρομείς που έχουν επισκεφθεί την ευρύτερη περιοχή απολαμβάνοντας το χιονισμένο τοπίο, και οι προσπάθειες να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί είναι αδιάλειπτες, ιδιαίτερα στο δίκτυο που οδηγεί προς το Οροπέδιο της Νίδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σμπώκο από χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν χρησιμοποιηθεί συνολικά 8 τόνοι αλατιού για να μείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό και ασφαλές στους οδηγούς, ενώ τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται και νέα προμήθεια από την Περιφέρεια Κρήτης, η συνεργασία με τις υπηρεσίες της οποίας – όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος – είναι πολύ καλή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση