HomeΕΛΛΑΔΑΑνήλικοι σε σπείρα που ρήμαζε σχολεία και οχήματα στη Ρόδο

Ανήλικοι σε σπείρα που ρήμαζε σχολεία και οχήματα στη Ρόδο

Είχαν εισβάλει σε τέσσερα κυλικεία σχολείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη και φωτιά στα κυλικεία σχολείων που παραβίαζαν στην πόλη της Ρόδου για να κλέψουν διάφορα προϊόντα έβαζαν πέντε νεαροί Έλληνες, τρεις από τους οποίους είναι ανήλικοι με τον μικρότερο μόλις… 14 χρόνων! Μάλιστα, έκαναν διαρρήξεις και σε καταστήματα και σταθμευμένα οχήματα.

Από τις 4 Δεκεμβρίου ως την περασμένη Παρασκευή, οι δράστες ηλικίας 14 ως 19 χρόνων είχαν εισβάλει με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά σε τέσσερα κυλικεία σχολικών μονάδων, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος και μιας δημόσιας υπηρεσίας. Μάλιστα, είχαν προκαλέσει εμπρησμό στο κυλικείο ενός από τα σχολεία για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους! Ακόμη, είχαν παραβιάσει τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και ένα μίνι μάρκετ. Από τις διαρρήξεις είχαν αποκομίσει διάφορα εμπορεύματα και χρηματικά ποσά.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν σε έναν χώρο που χρησιμοποιούσαν ως «καβάντζα» και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ κατασχέθηκαν και τα διαρρηκτικά εργαλεία τους. Οι πέντε νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, κλοπές από κοινού κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, εμπρησμό και διακεκριμένη φθορά κατά συναυτουργία. Μαζί τους, παραπέμφθηκαν τρεις γονείς των ανηλίκων που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση