HomeΚΡΗΤΗΠέντε νέες υποψηφιότητες για την «Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας

Πέντε νέες υποψηφιότητες για την «Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας

Μετεγγραφές ονομάτων και νέα πρόσωπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεύτερος κύκλος υποψηφιοτήτων από τη δημοτική παράταξη «Ελλωτίς: Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας με επικεφαλής τον Σταύρο Ξυλούρη, ο οποίος δείχνει να «καθαρίζει» το τοπίο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, προχωρώντας δυναμικά στην ανακοίνωση ονομάτων και υποψηφίων έτοιμων να ριχτούν στη μάχη του σταυρού.

Μετά την πρώτη πεντάδα που ανακοίνωσε για το Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την εκπνοή του 2018, ακολουθεί μια ακόμα πολυσυλλεκτική ανακοίνωση με υποψηφίους και από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γόρτυνας, κάνοντας «ποδαρικό» στο 2019 με δυνατές υποψηφιότητες, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα προέρχονται με μετεγγραφή από άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της «Ενωτικής Κίνησης» οι «εκπλήξεις» συνεχίζονται και το νέο έτος, καθότι ο ίδιος είναι έτοιμος να «ανοίξει» τα χαρτιά του, μετά από μια περίοδο περισυλλογής, ανασύνταξης δυνάμεων, μεθοδικής προσέγγισης υποψηφίων και ανασυγκρότησης του συνδυασμού με νέα πρόσωπα ως επί τω πλείστον.
Και ιδού το αποτέλεσμα!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

Γιώργης Στεφανάκης
Με καταγωγή από τα Καρδαμιανά της Γέργερης και με γενεαλογικές ρίζες που τον φέρνουν εγγονό του μεγάλου κρητικού αγωνιστή καπετάν Φραγκίσκου Μαστραχά, ο Γιώργης Στεφανάκης έζησε και δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας για περισσότερα από 35 χρόνια στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να έχει εγκαταλείψει ποτέ την ορεινή Γέργερη όπου και επέστρεψε μετά την συνταξιοδότησή του.

Δεξιοτέχνης στο μπουζούκι και δάσκαλος της κρητικής παραδοσιακής λύρας είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Βαρελοφρόνων Γέργερης και υποστηρικτής κάθε προσπάθειας που αποσκοπεί στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της περιοχής που και ο ίδιος κουβαλά μέσα του ως ένα κράμα τοπικής παράδοσης και κοσμοπολιτισμού από την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό.
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αν και εβρισκόμενος στο εξωτερικό, συμμετείχε ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Μιχάλη Μανιαδάκη έχοντας εκλεγεί μεταξύ των πρώτων μα προπάντων έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.

Η γνωριμία με τον Σταύρο Ξυλούρη χρονολογείται αρκετά χρόνια πριν, όταν μια τυχαία συνάντηση σε ένα καφενείο στις Μοίρες στάθηκε η αφορμή για να αναπτυχθεί μια αμοιβαία εκτίμηση και μια στενή φιλία.
«Στο πρόσωπο του Σταύρου Ξυλούρη αναγνωρίζω έναν γνήσιο άνθρωπο, με λόγο τιμής, με μπέσα και ντομπροσύνη, σαν αυτούς που θυμάμαι από παιδί στο χωριό μου που σου έδιναν το χέρι και αυτό ήταν το πιο ισχυρό συμβόλαιο, εφάμιλλο και ανώτερο ακόμα και της ίδιας τους της υπογραφής. Έτσι και εμείς μέσα από τη φιλία που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε τα χέρια για τη συνεργασία μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και αυτό για μένα είναι τιμή και δέσμευση. Του έχω εμπιστοσύνη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Έχει ωραίες ιδέες αλλά και θέληση να τις κάνει πράξη. Είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Δε μασά τα λόγια του, δεν πισωγυρίζει, έχει πολιτική εντιμότητα και θάρρος και το έχει αποδείξει. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και γι αυτό το λόγο συστρατεύομαι μαζί του ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στη ΔΕ Ρούβα. Θα δώσουμε μαζί ένα δίκαιο αγώνα για τον τόπο, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, για την ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης που είναι το καλύτερο διαβατήριο για την προβολή μας στο εξωτερικό», όπως τονίζει.

Παρανυχιανάκης Στέφανος
Ο Παρανυχιανάκης Στέφανος κατάγεται από το Λαράνι της ΔΕ Αγίας Βαρβάρας και προέρχεται από μια οικογένεια που έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και σε θέσεις ευθύνης. Ο ίδιος είναι μόλις 32 χρονών, οδηγός τουριστικού λεωφορείου και σύγχρονος αγρότης-παραγωγός με όνειρα για τον τόπο που επέλεξε να ζήσει και να εγκατασταθεί μόνιμα, φτιάχνοντας τη δική του οικογένεια.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν και πάλι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Μιχάλη Δαριβιανάκη, έχοντας έρθει τρίτος σε σταυρούς προτίμησης στην ΔΕ Αγίας Βαρβάρας. Στις προσεχείς όμως δημοτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη ΔΕ Αγίας Βαρβάρας με το συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη, με τον οποίο πέρα από τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς τους συνδέει και μια κουμπαριά, μιας και ήδη έχουν «δώσει τα χέρια» για το ευτυχές γεγονός.
«Ο Σταύρος μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον θεωρώ άξιο και ικανό να αναλάβει τα ηνία σε έναν όντως «προβληματικό» και «δύσκολο» γεωγραφικά και πληθυσμιακά Δήμο με τεράστιες ανομοιογένειες, με διαφορετικές νοοτροπίες και ανάγκες. Δεν είναι χθεσινός ούτε ουρανοκατέβατος! Έχει εμπειρία, έχει πολύ καλή γνώση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, έχει ιδέες και προτάσεις και το βασικότερο έχει όρεξη και μεράκι για το Δήμο. Ευελπιστώ ότι η υποψηφιότητά του θα αλλάξει τα δεδομένα στο Δήμο της Γόρτυνας. Προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτή η δημοτική αρχή που υπάρχει σήμερα αξίζει και πρέπει να συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία. Το υποστηρίζω με πλήρη συνείδηση και επίγνωση του τι λέω. Ο Δήμος χρειάζεται μια αλλαγή, ο τόπος έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα με νέες αντιλήψεις στη διοίκηση και στην διαχείριση των προβλημάτων. Κατεβαίνω υποψήφιος με το Σταύρο Ξυλούρη για να προσφέρω και να βοηθήσω όσο μπορώ να αλλάξει η φιλοσοφία του Δήμου», όπως δηλώνει.

Τσατσάκης Αβραάμ

Στην περίπτωση της υποψηφιότητας του Αβραάμ Τσατσάκη από τις Στέρνες της ΔΕ Κόφινα στο Δήμο Γόρτυνας η σκυτάλη περνάει από τον πατέρα -που στην προηγούμενη αναμέτρηση ήταν υποψήφιος με τον Σταύρο Ξυλούρη- στο γιο, που αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο κατεβαίνοντας για πρώτη φορά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος σε δημοτικές εκλογές.
Ο ίδιος παρά το νεαρό της ηλικίας του -39 ετών- είναι ήδη ένας επιτυχημένος, πολυπράγμων επιχειρηματίας, αφού διατηρεί ελαιουργείο και ασχολείται με την εμπορία ελαιολάδου, διαχειρίζεται ένα καλά οργανωμένο φυτώριο ελιάς, λειτουργεί cafe- take away στις Μοίρες, ενώ ασχολείται με επιτυχία με την εμπορία και εξαγωγή στο εξωτερικό σαλιγκαριών.

Παρά τις αυξημένες επαγγελματικές του δραστηριότητες το «μικρόβιο» όπως παραδέχεται της πολιτικής υπήρχε μέσα του και η ευκαιρία δόθηκε με την πρόταση συνεργασίας που έγινε από τον Σταύρο Ξυλούρη. Η γνωριμία και η συνεργασία τους μετράει αρκετά χρόνια πίσω, όταν ο ίδιος εργαζόταν ως υπεύθυνος διαχείρισης στην ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ με τομέα αρμοδιότητας τη λειτουργία των σφαγείων Ασημίου.

«Γνωρίζω το Σταύρο χρόνια τώρα και εκτιμώ ότι είναι ο μόνος που είναι σε θέση και μπορεί να κάνει ριζικές τομές και να φέρει αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου. Λόγω και της ενασχόλησης μου με διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες έχω πλέον μάθει να ξεχωρίζω τους ανθρώπους της δράσης από τους ανθρώπους της θεωρίας και τους ανθρώπους που σκέφτονται πρακτικά και εφαρμόσιμα. Ο Δήμος για να πάει μπροστά θέλει τόλμη, ώστε να ληφθούν γενναίες αποφάσεις που να είναι άμεσα υλοποιήσιμες. Χρειάζεται πρακτική σκέψη, ευελιξία και αποφασιστικότητα. Χρειάζεται ανθρώπους με πυγμή και σθένος που δεν θα σκέφτονται μικροπολιτικά. Χρειάζεται ανθρώπους που θα μετρούν τα λόγια τους και θα αναγνωρίζονται από τις πράξεις τους. Αναγνωρίζω αρκετές από αυτές τις ικανότητες στον Σταύρο Ξυλούρη γι’ αυτό και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος μαζί του στις εκλογές του Μαΐου. Είναι καιρός κάποιοι άνθρωποι πιστεύω με διαφορετική αντίληψη της διαχείρισης των κοινών να κάνουν το αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός! Είμαι ένας από αυτούς, που το τολμούν»! αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νεκτάριος Αθουσάκης
Ο Νεκτάριος Αθουσάκης κατάγεται και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Βαγιωνιά, ένα κεφαλοχώρι του Δήμου Γόρτυνας, όπου είναι μόνιμα εγκατεστημένος με την οικογένεια και τα δύο του παιδιά. Το 1998 είχε διατελέσει πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν ξανά υποψήφιος με το συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη, στον οποίο και παραμένει.

Ο ίδιος ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, εφαρμόζοντας πρότυπες μεθόδους υδροπονικής καλλιέργειας για βελτιστοποίηση της παραγωγής.
Ζώντας από κοντά τα προβλήματα των παραγωγών- καλλιεργητών της υπαίθρου και το μόχθο των ανθρώπων που ζουν από τον πρωτογενή τομέα έχει πολλά να καταθέσει για το τι πρέπει να αλλάξει και πως πρέπει να γίνει βιώσιμος και ανταγωνιστικός ο Δήμος. Το μεγάλο του παράπονο είναι ότι η προηγούμενη τετραετία ήταν μια περίοδος παρατεταμένης απραξίας, χωρίς υποδομές κι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα που να μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο της Γόρτυνας.

«Η τετραετία που πέρασε δυστυχώς ήταν μια χαμένη τετραετία. Στο τέλος της ο απολογισμός είναι αρνητικός με έλλειψη έργων, με έλλειμμα εσόδων στα ταμεία του Δήμου, με πλεόνασμα χρεών, με υπέρογκα τέλη και επιβαρύνσεις για τους δημότες σε μια περίοδο κρίσης και στενότητας οικονομικής, χωρίς να υπάρχει προοπτική ανάκαμψης του Δήμου. Και όλα αυτά χωρίς ανταποδοτικές υπηρεσίες, χωρίς καμία απολύτως βελτίωση σε υποδομές και χωρίς κανένα έργο για τη Βαγιωνιά που είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαμερίσματα αλλά και για κανένα άλλο διαμέρισμα του Δήμου. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Δεν πάει άλλο. Εμπιστεύομαι τον Σταύρο Ξυλούρη γιατί τον θεωρώ αποτελεσματικό και δίκαιο. Ήταν και είναι παρών σε όλα τα προβλήματα, γνώστης της λειτουργίας του Δήμου με προσβάσεις σε Υπουργεία και σε Υπηρεσίες. Τον στηρίζω και μαζί θα δώσουμε αγώνα για την εκλογή και τη νίκη», σημειώνει με έμφαση.

Κωστής Ξυλούρης
Στα 63 του χρόνια, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος με καταγωγή από τα Κάτω Μούλια στη ΔΕ Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, ο Κωστής Ξυλούρης αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη. Ο λόγος ένας και ξεκάθαρος, που δεν είναι άλλος από την επιθυμία του να αλλάξει το «κατεστημένο» στο Δήμο της Γόρτυνας.
«Παρατηρώ τώρα την τελευταία τετραετία μια απραξία και μια αδράνεια που δεν νομίζω ότι παρόμοιά της υπάρχει σε άλλο Δήμο. Την ίδια όμως στιγμή είμαστε από τους Δήμους εκείνους σε όλο το νομό που ως πολίτες πληρώνουμε από τα πιο υψηλά δημοτικά τέλη και χωρίς να απολαμβάνουμε τις ανάλογες παροχές. Στο χωριό μου τα Κάτω Μούλια οι κάτοικοι πληρώνουν τον ίδιο ΕΝΦΙΑ στα τετραγωνικά με τα ακίνητα της Αγίας Βαρβάρας και ουδείς διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό! Είμαστε σε ένα Δήμο που χρεώνονται οι δημότες με κοντά ένα ευρώ το κυβικό το νερό και που για κακή μας τύχη όταν δεν έχουμε νερό πόσιμο μας συνδέουν από μια λιμνοδεξαμενή άρδευσης με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Με την υποψηφιότητά μου θέλω να βοηθήσω να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μας αξίζει αυτή η κατάσταση. Έχω αποφασίσει να διαθέσω τον εαυτό μου και τον χρόνο μου στο να παλέψω για καλύτερες συνθήκες και καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες της Γόρτυνας», όπως δηλώνει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση