HomeHL-9Το Ειρηνοδικείο “έσωσε” δανειολήπτη από τα χρέη

Το Ειρηνοδικείο “έσωσε” δανειολήπτη από τα χρέη

Πως επιτεύχθηκε η απαλλακτική απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με απόφαση του, απάλλαξε από το χρέος του τρίτεκνο δανειολήπτη, Δημόσιο Υπάλληλο, συνολικού ύψοτς 26.966 ευρώ.

Με τη δικαστική απόφαση ο εν λόγω δανειολήπτης απαλλάχθηκε από τις οχλήσεις των τραπεζών και των συνεργατών τους, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στην οποία απευθύνθηκε ο οφειλέτης από το έτος 2013, ζητώντας την συνδρομή της.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση πρόκειται για οφειλέτη ηλικίας 49 ετών, έγγαμο, ο οποίος είχε χρεωθεί σε τρεις τράπεζες και το Δημόσιο.

Το εισόδημα που διαθέτει ανέρχεται σε 900 περίπου ευρώ το μήνα, ενώ το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο είναι ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς δεν διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία αλλά παραχωρημένη από τους γονείς του.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, το Ειρηνοδικείο Χανίων – παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των τραπεζών «περί καταχρηστικής άσκησης δικαιωμάτων»,

-Αποδέχθηκε την αίτηση του οφειλέτη, και

-Ρύθμισε τα χρέη του ορίζοντας «μηδενικές » δόσεις και απαλλαγή από αυτό.

Στην ίδια ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται ότι η παράταση του άρθου 9 του νόμου Κατσέλη ισχύει μέχρι 28-2-2019.

Διαφήμιση
Διαφήμιση