HomeHL-9Στα λευκά η Αττική από τον Τηλέμαχο: Κλειστοί δρόμοι – Χιόνι και στο κέντρο

Στα λευκά η Αττική από τον Τηλέμαχο: Κλειστοί δρόμοι – Χιόνι και στο κέντρο

Με προβλήματα οι συγκοινωνίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tο νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», ξεκίνησε και κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, με χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότερες περιοχές της Αττικής ξημερώθηκαν στα λευκά, με την τροχαία, την περιφέρεια και τους δήμους, να λαμβάνουν μέτρα για προστασία των πολιτών. Ειδικά στα βόρεια προάστια και την βορειοανατολική Αττική το έστρωσε κανονικά, με το χιόνι να φτάνει νωρίς το πρωί τους πέντε με δέκα πόντους σε περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή.

Λίγο πριν τις 6 το πρωί η τροχαία ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία:

– στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά προς Λαμία και από το Σχηματάρι προς Αθήνα, καθώς και από την έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας·

– στην Καισαριανή, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή·

– στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ειδικά για την εθνική οδό, το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην Μαλακάσα, όπως εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Το πέρασμα του «Τηλέμαχου» θα είναι σύντομο, ωστόσο τα χαρακτηριστικά του θα είναι πολύ έντονα και σε αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα, σε σχέση με τη «Σοφία», την παγωμένη καταιγίδα που έπληξε τα προηγούμενα 24ωρα τη χώρα.

attikh-xionia14

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα θα βρεθούν κυρίως οι κάτοικοι στις παρυφές της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού, ενώ οι θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί, θα είναι υπό το μηδέν.

Χιόνια στην Εκάλη

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας .

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει κλειστή από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας η περιφερειακή οδός Πεντέλης και η λεωφόρος Πάρνηθας.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Διεκόπη η κυκλοφορία – λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης – και στην λεωφόρο Χασιάς. Τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν από το ύψος του καταστήματος Αβραμίδης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

Δείτε τις φωτογραφίες από διάφορες περιοχές στην Αττική:

Την Τρίτη 08/01 τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, Εύβοια, καθώς επίσης το χιονόνερο και οι μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση