HomeHL-9Ο χιονιάς παρατείνει τις διακοπές για πολλούς μαθητές

Ο χιονιάς παρατείνει τις διακοπές για πολλούς μαθητές

Κλείνουν τα σχολεία λόγω χιονόπτωσης - Κλειστό και το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράταση στις διακοπές για πολλούς μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε ο χιονιάς στην Κρήτη, καθώς οι δήμαρχοι των ορεινών ως επί το πλείστον αλλά και ορισμένων ημιορεινών περιοχών αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία τους.

Εν τω μεταξύ, μετά την πρωινή χιονόπτωση στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου το «έστρωσε» ακόμη και στις παραλίες, έκλεισε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις εγκαταστάσεις του Γάλλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στη διοικητική επικράτεια του Δήμου.

Στον νομό Λασιθίου εξάλλου, κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, της Νεάπολης, της Κριτσάς, όπως επίσης το Δημοτικό Σχολείο Σισίου. Κλειστό είναι το Νηπιαγωγείο Ζήρου και το Δημοτικό Σχολείο των Αρμένων στην περιοχή της Σητείας, ενώ στο σπίτι έμειναν και οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου στις Μάλλες Ιεράπετρας.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία και στον Δήμο Ανωγείων, καθώς επίσης σε όλες τις μονάδες του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Αντίστοιχη απόφαση ελήφθη νωρίς το πρωί και από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη. Στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σημειώνεται χαρακτηριστικά:

Από το Δήμο Μαλεβιζίου ανακοινώνεται ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις των μαθητών”.

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία και στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Στη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής επισημαίνεται:

Με δεδοµένα την έντονη χιονόπτωση και τον παγετό που προκλήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας, ο ∆ήµαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, αποφάσισε να παραµείνουν κλειστά, σήµερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, τα Σχολεία της Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης του ∆ήµου καθώς και οι ∆ηµοτικοί Παιδικοί Σταθµοί του ∆ήµου Μινώα Πεδιάδας”.

Στον Δήμο της Βιάννου δεν λειτουργούν σήμερα ο παιδικός σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Βιάννου, όπως επίσης το Δημοτικό Σχολείο Αμιρών.

Αντίστοιχα, στον Δήμο Γόρτυνας κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας και του Ρούβα, όπως άλλωστε στο Δημοτικό Σχολείο στο Τσιφούτ Καστέλι και τον Κρότο.

Κλειστά σχολεία και στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Βλαχάκη δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία:

Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισας

Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Δαφνών

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Βασιλειών

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σκαλανίου

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σταυρακίων

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Κάτω Ασιτών

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο Βενεράτου.

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο Αγίου Μύρωνα

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο Προφήτη Ηλία

Κλειστά σχολεία και στον Δήμο Χερσονήσου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κλειστές παραμένουν σχολικές μονάδες και στον Δήμο Χερσονήσου. Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής τονίζονται τα εξής:

Θα παραμείνουν κλειστά στη Δημοτική Κοινότητα Μοχού το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού. Στη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής. Στη Δημοτική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας και στην Τοπική Κοινότητας Σγουροκεφαλίου το Νηπιαγωγείο Σγουροκεφαλίου”.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στον νομό Χανίων

Οι μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν θα λειτουργήσουν στον νομό Χανίων είναι οι ακόλουθες:

Δήμος Χανιών

Δημοτικό Σχολείο Κατωχωρίου Κεραμειών

Δήμος Κισσάμου

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Έλους

Δήμος Πλατανιά

Δημοτικό Σχολείο Σκινέ – Φουρνέ / Νηπιαγωγείο Σκινέ – Φουρνέ

Δήμος Σφακίων

Γυμνάσιο- Λύκειο Σφακίων

Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ασκύφου

Δημοτικό Χώρας Σφακίων

Δημοτικό Βουβά

Νηπιαγωγείο Πατσιανού.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου

Δημοτικό σχολείο/Νηπιαγωγείο Ροδοβανίου

Δημοτικό σχολείο/Νηπιαγωγείο Καντάνου

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καντάνου

Γυμνάσιο Καντάνου

ΕΠΑΛ Καντάνου

Δήμος Αποκορώνου

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία , Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) σήμερα Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση