HomeΚΡΗΤΗΛασίθι: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας

Λασίθι: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες ,οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και οι εθελοντές προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στην περιοχή του Λασιθίου κατά τη διάρκεια της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας .

Το μεσημέρι συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη , για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων . Κατά τη συνεδρίαση, επισημάνθηκαν αρμοδιότητες και καθήκοντα των αρμόδιων φορέων , εντοπίστηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και δόθηκαν σχετικές οδηγίες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου εντεταλμένος για θέματα Πολιτικής προστασίας Γιάννης Γουλιδάκης , η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Βάρδα, η αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κα. Ευαγγελία Ορφανού , ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Εμμανουήλ Παπαδάκης , ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Αγίου Νικολάου Κωνσταντίνος Γεροδήμος , ο Διοικητής του νοσοκομείου Νεαπόλεως Νικόλαος Παντιέρας ο Διευθυντής Δασών Λασιθίου Μανώλης Συλλιγάρδος αλλα και οι Διευθυντές υπηρεσιών της Π.Ε Λασιθίου καθώς και εθελοντικές οργανώσεις.

«Είμαστε προετοιμασμένοι και σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους φορείς ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από την επερχόμενη κακοκαιρία κυρίως χαλαζόπτωση που περιμένουμε από αργά το βράδυ κυρίως στο Οροπέδιο Λασιθίου» επεσήμανε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

Όπως σημείωσε η κα Πετράκη, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έχει προχωρήσει στην μίσθωση τεσσάρων μηχανημάτων, ενώ θα συνδράμει εφόσον χρειαστεί και ένα μηχάνημα της Π.Ε Λασιθίου. Ειδικότερα δύο μηχανήματα θα βρίσκονται στο Οροπέδιο Λασιθίου και από ένα στον ‘Αγιο Νικόλαο, σε Ιεράπετρα και Σητεία ενώ να σημειωθεί ότι μηχανήματα διαθέτουν και οι δήμοι προκειμένου να παρέμβουν όπου απαιτηθεί.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ανέφερε παράλληλα ότι τόσο οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες όσο και οι εθελοντές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα .Παράλληλα λόγω των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται, κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί καθώς και να ενημερώνονται μέσα από την Ελληνική Αστυνομία για την προσπελασιμότητα του οδικού δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παράλληλα επισημάνθηκε ότι θα πρέπει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να προετοιμαστούν για την περίπτωση αποκλεισμού των ποιμνίων τους και των ιδίων, από έντονες χιονοπτώσεις και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Δήμος, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Αστυνομία κ.λ.π.

Διαφήμιση
Διαφήμιση