HomeHL-SportsΣπάρτη Ηρόδοτος 3-0

Σπάρτη Ηρόδοτος 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mπορεί ο Αντρέι Τσερνίσοφ να είχε στη διάθεσή του μόνο 17 παίκτες, αλλά η αλλαγή διοίκησης φαίνεται ότι έφερε και νέο… αέρα στη Σπάρτη. Οι Λάκωνες πανηγύρισαν την Κυριακή επιβλητική νίκη με 3-0 σε βάρος του Ηροδότου εντός έδρας και πήραν τους πρώτους 3 βαθμούς μετά τις 21 Νοεμβρίου, όταν είχαν κερδίσει τα Τρίκαλα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Καινούργιος που πέτυχε δύο γκολ, ενώ το άλλο το πέτυχε ο Βλαχομήτρος, που δημιούργησε και ένα.

Στον αντίποδα, ο Ηρόδοτος έδειξε αποδυναμωμένος και γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα. Ντεμπούτο για τους ηττημένους έκαναν οι… νέοι Γραικός, Σιαλμάς, Χατζηλιάδης και Νύκταρης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν αρχικά με τον Βλαχομήτρο στο 8′, ενώ στο 14′ χρειάστηκε η επέμβαση του Τσιλιγγίρη στο σουτ του Καψάσκη έπειτα από γύρισμα του Παυλή.

Οι Λάκωνες αύξαναν την πίεσή τους όσο περνούσε η ώρα, προειδοποίησαν στο 36′ με τον Νάτση και δύο λεπτά αργότερα ο παρολίγον σκόρερ έγινε δημιουργός, καθώς γύρισε την μπάλα στον Καινούργιο και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

Η Σπάρτη μπήκε ορεξάτη και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55′ έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Νάτση να είναι ξανά ο δημιουργός και τον Βλαχομήτρο να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο Κανδηλάκης απείλησε στο 70′ για τον Ηρόδοτο που προσπάθησε να ανέβει, αλλά ο Πάντος του είπε «όχι».

Οι δύο προπονητές έκαναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, οι Κρητικοί προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς, αλλά στο 80′ μπήκε… ταφόπλακα στις ελπίδες τους, με τον Καινούργιο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και τρίτο για τους γηπεδούχους έπειτα από πάσα του Βλαχομήτρου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας), με βοηθούς τους Άγγελο Ζήρδα (Αθηνών) και Κωνσταντίνο Βρούζο (Πιερίας), ενώ 4ος ήταν ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών).

Κίτρινη: 15′ Δαμιανάκης

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Πάντος, Αρώνης, Φραγκούλης, Κολτσίδας, Καλούσης, Παυλής, Κωνσταντινόπουλος, Νάτσης (76′ Κοζάκης), Βλαχομήτρος, Καινούργιος, Καψάσκης (46′ Ζαχαριουδάκης).

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Αρμάντο Φουτσίνι): Τσιλιγγίρης, Χατζηλιάδης, Γραικός, Δαμιανάκης (79′ Σιαλμάς), Κανδυλάκης, Αργκιλέσι, Κασαπάκης, Φραγκουλάκης (83′ Κλινάκης), Φουκαράκης (70′ Αμαραντίδης), Κονέ, Νύκταρης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση