HomeHL-Sports«Επέστρεψε» ο Απόλλων Λάρισας!

«Επέστρεψε» ο Απόλλων Λάρισας!

Σπουδαίο διπλό για τους Θεσσαλούς με 2-1 επί του Εργοτέλη, που είχε δοκάρι και απίθανη χαμένη ευκαιρία για την ισοφάριση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είχε καιρό να κερδίσει και μπήκε στο 2019 με χαμόγελα… Ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε το Σάββατο με 2-1 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και γύρισε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, μειώνοντας στους 5 τους βαθμούς της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Βόλο.

Η ομάδα του Μαρσέλο Τροΐζι έχει 23 βαθμούς σε 11 αγωνιστικές και άφησε πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα που είχε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της στη Football League, φεύγοντας με το πολύτιμο τρίποντο από μια έδρα που δεν τη λες «καυτή», αλλά σίγουρα δεν είναι και καθόλου εύκολο να κερδίσεις.

Έτσι, οι «κυανόλευκοι», που είχαν διακριθέντες τους Τασιούλη, Λουκάο, Σουλιώτη και Μαντζάρη, συνεχίζουν να ονειρεύονται… Σούπερ Λίγκα, την ίδια στιγμή που οι Ηρακλειώτες έμειναν στους 17 πόντους και την 4η θέση, παρέα με την Κέρκυρα.

Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου άξιζε το «Χ», πλήρωσε όμως τις σημαντικές αμυντικές της αδράνειες κι έκανε βήμα πίσω στην προσπάθεια να πλησιάσει στα ψηλά σκαλοπάτια της κατάταξης.

Ο Μπουρσέλης ήταν αυτός που ξεχώρισε, θετικοί και οι Γιακούμπου και Κατσιμήτρος.

Γρήγορα το 0-1, δεν είχε απάντηση ο Εργοτέλης…

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Τασιούλης στο 5′ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και έφερε άμεσα την πίεση προς τη μεριά των παικτών του Παπαβασιλείου.

Οι Κρητικοί είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο δεν είχαν τον τρόπο να ανησυχήσουν πραγματικά τον Μαντζάρη, με τον Κουατένγκ να είναι κάπως πιο δραστήριος από πλευράς γηπεδούχων.

Οι κυανόλευκοι λοιπόν διαχειρίζονταν άνετα το προβάδισμά τους και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 0-1.

Έγινε ματσάρα…

Το β’ ημίχρονο εξελίχθηκε συναρπαστικά, με τις δύο ομάδες να πιάνουν εξαιρετικό ρυθμό και αμφότερες να κυνηγούν το γκολ.

Κατσιμήτρος και Μαντζάρης έκαναν σημαντικές επεμβάσεις, με τον πρώτο όμως να νικιέται από τον Λουκάο στο 68′ για το 0-2 και κάπου εκεί φάνηκε το ματς να έχει κριθεί.

Ωστόσο, ο Εργοτέλης δεν τα παράτησε και τρία λεπτά αργότερα ο Έφορντ μείωσε, με τους «κιτρινόμαυρους» να πιέζουν για την ισοφάριση.

Ο Μπουρσέλης στο 78′ στάθηκε άτυχος σημαδεύοντας το δοκάρι, ενώ μοιραίος αποδείχθηκε ο Ιατρούδης, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε το… άχαστο αστοχώντας εξ επαφής κι έτσι ο Απόλλων κράτησε το πολύ σημαντικό διπλό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τον Οικονόμου του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής και τον Κουρέντα του Συνδέσμου Τρικάλων.

Κίτρινες72′ Iατρούδης – 13′ Τασιούλης, 51′ Σουλιώτης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής (65′ Καπνίδης), Γιακούμπου, Οικονόμου (46′ Μπουτσάκης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Κουατένγκ (79′ Κατσούρρι).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Kαρατάσιος, Λούκας Ράμος, Τασιούλης, Λίταινας (65′ Καμπέρης), Μαρκολίνο (89′ Κοντοθανάσης), Πολέτο (80′ Αγιώτης), Λουκάο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση