HomeΚΡΗΤΗΚαταργούνται αργίες, αλλάζει η έναρξη σχολικής χρονιά

Καταργούνται αργίες, αλλάζει η έναρξη σχολικής χρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με νέα δεδομένα θα έρθουν αντιμέτωποι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς αρκετές αλλαγές θα γίνουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Καταρχήν, το πρώτο κουδούνι θα ηχήσει μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Σύμφωνα πληροφορίες η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου και όχι στις 11 ή 12 του ίδιου μήνα όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή. Οι μαθητές για πρώτη φορά θα έχουν χειμερινές διακοπές, κάτι που θα προκαλέσει την επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του. Η «λευκή εβδομάδα» θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και μείωση των περιπάτων. Παράλληλα σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση της σχολικής ύλης.

Την ίδια ώρα καταργούνται δύο αργίες, και συγκεκριμένα θα γίνεται μάθημα στην εορτή των Τριών Ιεραρχών αλλά και του Άη Γιαννιού στις 7 Ιαουναρίου.

«Αυξάνοντας τις ημέρες εργασίες το υπουργείο θεωρεί ότι θα λύσει τα προβλήματα της παιδείας. Είναι μία χαμηλού επιπέδου προσπάθεια του υπουργείου να συγκαλύψει τα πραγματικά προβλήματα», αναφέρει εκπαιδευτικός του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση