Στο “κυνήγι” των οδηγών που εγκατέλειψαν τα θύματα των τροχαίων στον δρόμο έχουν αποδυθεί οι άνδρες της Τροχαίας στο Ηράκλειο και τα Χανιά, αντίστοιχα, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Στο Ηράκλειο η Τροχαία αναζητά τον οδηγό του ασημί Golf που χτύπησε με σφοδρότητα τον 55 χρονο δικυκλιστή στη λεωφόρο Κνωσού, τη στιγμή που ο οδηγός της μοτοσικλέτας επιχειρούσε αναστροφή, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό.

Αντίστοιχα στα Χανιά, αναζητάται ο οδηγός του μπλε Nissan Navara, του αγροτικού ΙΧ αυτοκινήτου που παρέσυρε και στη συνέχεια εγκατέλειψε αιμόφυρτο στη λεωφόρο Σούδας τον άτυχο ηλικιωμένο, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του χθες το πρωί, λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Χανίων.

Το θανατηφόρο των Χανίων, σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί, όταν ο ηλικιωμένος προσπαθούσε να διασχίσει τη λεωφόρο, πεζός. Το αγροτικό όχημα αφού τον χτύπησε παρασύροντας τον, στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή δεν τα κατάφερε.

Κάθε μαρτυρία είναι κρίσιμη

Στο μεταξύ, οι άνδρες της Τροχαίας στο Ηράκλειο εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του ανθρώπου που βρισκόταν στο τιμόνι του ασημί Golf το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου 2018 στη λεωφόρο Κνωσού και πιο συγκεκριμένα στα φανάρια προς την εθνική οδό.

Το οπτικό υλικό από καταγραφή σε βίντεο που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους, έχει αποκαλύψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το τροχαίο, το οποίο κόστισε τον βαρύ τραυματισμό του 55χρονου μοτοσικλετιστή, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας χτυπήθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα από το ασημί ΙΧ, τη στιγμή που επιχειρούσε αναστροφή στη λεωφόρο και την ώρα που οι ελιγμοί στάθμευσης ενός άλλου οχήματος εμπόδιζαν την ορατότητα. Το χτύπημα ήταν τόσο σφοδρό που ο 55χρονος στην κυριολεξία εκσφενδονίστηκε από το δίκυκλο πέφτοντας με δύναμη στο οδόστρωμα. Ο οδηγός του ΙΧ, όμως, φρόντισε να εξαφανιστεί, φοβούμενος πιθανώς τις ευθύνες.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα τα ίχνη του παραμένουν εξαφανισμένα, ενώ η Τροχαία έχει ξεκινήσει πραγματική εκστρατεία εντοπισμού, ελέγχοντας συνεργεία και κάθε πιθανό σημείο που μπορεί να βρίσκεται ή να έχει εγκαταλειφθεί το ασημί Golf.

Μάλιστα, κάθε μαρτυρία θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της έρευνας, ενώ οι αρχές συνιστούν στον οδηγό να εμφανιστεί οικειοθελώς αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση