HomeHL-9Προβλήματα στον υπό κατασκευή δρόμο της Μεσαράς προκάλεσε η κακοκαιρία

Προβλήματα στον υπό κατασκευή δρόμο της Μεσαράς προκάλεσε η κακοκαιρία

Σοβαρή καθίζηση κοντά στο τούνελ της Αγίας Βαρβάρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβλήματα στον υπό κατασκευή δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό “Δια-SOS-τε τη Μεσαρά” στο Facebook, στο εργοτάξιο έχουν προκληθεί εμφανή προβλήματα με αποτέλεσμα να εγείρονται φόβοι για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, καθώς απομένουν εργασίες στα τελευταία 8 χιλιόμετρα του έργου πριν αυτό παραδοθεί στην κυκλοφορία.

dromos-hrakleio-mesara

Πιο συγκεκριμένα, κοντά στο τούνελ της Αγίας Βαρβάρας έχει προκληθεί καθίζηση στα πρανή και γενικότερα παρουσιάζονται παραμορφώσεις που θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.

Φωτογραφίες: @Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Στη σχετική ανάρτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Θεού θέλοντος και… καιρού επιτρέποντος, ο δρόμος Μεσαράς θα είναι έτοιμος στην ώρα του» δήλωνε πρόσφατα ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Γ. Δέδες χωρίς ασφαλώς να περιμένει ότι οι βροχές στην Κρήτη… δεν θα είχαν σταματημό, δυσκολεύοντας τις εργασίες ολοκλήρωσης των 8 χιλιομέτρων του έργου που απομένουν για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Ο φωτογραφικός φακός του «Διαsosτε τη Μεσαρά» κατέγραψε σήμερα Πέμπτη 3 Ιανουαρίου στο εργοτάξιο του δρόμου εμφανή προβλήματα που θα δυσκολέψουν την πορεία του έργου. Κοντά στο τούνελ της Αγίας Βαρβάρας, στα πρανή έχουν παρουσιαστεί καθιζήσεις, τα τσιμέντα στα πλαινά αυλάκια έχουν σκάσει και μετακινηθεί από τη θέση τους και ο δρόμος έχει παρουσιάσει παραμορφώσεις που θα απαιτήσουν επιπλεον χρόνο εργασιών. Με την ελπίδα όλων βέβαια ότι, παρά τα προβλήματα και τις καιρικές αντιξοότητες, ο δρόμος Ηρακλείου-Μεσαράς θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου για να μην βρεθούμε υποχρεωμένοι να… επιστρέψουμε τα κονδύλια της χρηματοδότησης (!) στην Ευρωπαική Ένωση..

Για την καθίζηση του υπό κατασκευή δρόμου Ηράκλειου – Μεσαρά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση:

«Η ανευθυνότητα και αναποτελεσματικότητα τόσων ετών αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά σε ένα από τα πιο κομβικά έργα του νησιού. Από τη μία η αναίτια καθυστέρηση του υπουργείου Υποδομών, από την άλλη η απραξία της Περιφέρειας, θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εδώ και χρόνια περιμένουν να τους παραδοθεί το έργο.
Σήμερα κιόλας η Περιφέρεια οφείλει να ζητήσει εξηγήσεις από τους υπεύθυνους για αυτή τη κατάσταση.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση