HomeHL-9Κύκλωμα κοκαΐνης: Στη φυλακή οι 11 συλληφθέντες

Κύκλωμα κοκαΐνης: Στη φυλακή οι 11 συλληφθέντες

Μετά τις χθεσινές απολογίες τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες των… συλληφθέντων για το κύκλωμα κοκαΐνης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά.

Χθες, ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν οι εννιά από τους 13 συλληφθέντες με τις απολογίες τους να ολοκληρώνονται αργά το βράδυ.

Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 11 άτομα – τέσσερις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και επτά χθες – με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες βρίσκεται ο 66χρονος βασικός κατηγορούμενος, η αδερφή του και ο γιος της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους αλλά και χρηματική εγγύηση.

kokainh-xania2

Τα ευρήματα των αρχών

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από μεγάλη και συντονισμένη αστυνομικοί επιχείρηση.

Ανάμεσα στα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς των Χανίων συγκαταλέγεται ποσότητα κοκαΐνης που πλησιάζει τα 400 γραμμάρια, το ποσό των 28.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς επίσης πιστόλι και περίστροφο.

Όλα συνέβησαν όταν οι αρχές πραγματοποίησαν «έφοδο» στο σπίτι του 66χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 115 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.550 ευρώ σε μετρητά, μικροποσότητα κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε υπαίθριο χώρο έξω από το πατρικό του 66χρονου και διαπίστωσαν ότι τον χρησιμοποιούσε για να φυλάει τα ναρκωτικά. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης, 19.000 ευρώ σε μετρητά και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 66χρονος σε συνεργασία με έναν 47χρονο και έναν 41χρονο είχαν στήσει “επιχείρηση διάθεσης και διακίνησης” κοκαΐνης σε χρήστες του νομού Χανίων.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ερευνήθηκαν τα σπίτια άλλων έξι συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά: 150 γραμμάρια χασισέλαιου, 50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, σφαίρες και δύο κυνηγετικά όπλα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα που θεωρήθηκαν μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση