HomeHL-9ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Κρήτη το 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Κρήτη το 2018

Δείτε ποια είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόλις αποχαιρετήσαμε το 2018, ένα έτος στο οποίο καταγράφηκε πλούσια ειδησεογραφία τόσο σε επίπεδο Κρήτης όσο και πανελλαδικά.

Πολλά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους Κρητικούς με αρκετά να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις και να συζητιούνται σε ολόκληρη την χώρα.

Το cretapost, σήμερα, σας παρουσιάζει τα 29 γεγονότα που συνέβησαν στην Κρήτη και συγκλόνισαν ολόκληρο το πανελλήνιο.

Το θέμα της… χρονιάς

Ωστόσο, το θέμα της χρονιάς φέτος δεν προέρχεται από την Κρήτη ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για τις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Αττική και συγκεκριμένα στο Μάτι, όπου η Ελλάδα θρήνησε 100 συνολικά νεκρούς, ανάμεσά τους και Κρητικούς.

Mati

23 Ιουλίου: «Μαύρη» μέρα: Τραγωδία στο Μάτι – Οι οικογένειες των Κρητικών

Η 23η Ιουλίου αποτελεί μία «μαύρη» μέρα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος καθώς η χώρα θρηνεί 100 συνολικά θύματα από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή «Μάτι».

Μάλιστα, 26 από τους 100 νεκρούς βρήκαν μαρτυρικό και αργό θάνατο καθώς εγκλωβίστηκαν σε οικόπεδο, την ώρα που μαινόταν η πύρινη λαίλαπά.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και Κρητικοί και συγκεκριμένα οι:

– Μάρκος Κατσουλάκης, ο γιος του Πάρης, η σύζυγός του Κάτια Αβραμίδου και η πεθερά, Γαρυφαλλιά Μωραΐτη – Αβραμίδου

– Ο 76χρονος Λεωνίδας Πλυμάκης που διατηρούσε εξοχικό στη Νεα Μάρκη

Η 71χρονη Μ.Π. και ο σύζυγός της

Αριστερά οι Μάρκος Κατσουλάκης, Κάτια Αβραμίδου και Γαρυφαλλιά Μωραΐτη – Αβραμίδου, δεξιά ο Λεωνίδας Πλυμάκης.
Αριστερά οι Μάρκος Κατσουλάκης, Κάτια Αβραμίδου και Γαρυφαλλιά Μωραΐτη – Αβραμίδου, δεξιά ο Λεωνίδας Πλυμάκης.

 

3 Ιανουαρίου: Πολύνεκρο δυστύχημα στην Αγία Πελαγία

Ένα πολύνεκρο δυστύχημα έκανε… ποδαρικό στην Κρήτη το 2018. Στις 3 Ιανουαρίου στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, έχασαν την ζωή τους σε μετωπική σύγκρουση αυτοκίνητων τρία άτομα. Πρόκειται για τον 23χρονο Χρήστο και την 22χρονη αρραβωνιαστικιά του Μαρία αλλά και την μητέρα της Δέσποινα. Στο τροχαίο τραυματίστηκαν σοβαρά ο 47χρονος πατέρας της Μαρίας αλλά και η 15χρονη αδερφή της Χριστίνα.

22 Μαρτίου: Η κλιματική αλλαγή έφερε… αφρικανική σκόνη στην Κρήτη

Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον γεγονός και στην Κρήτη έφερε ένα κύμα… αφρικανικής σκόνης που κυριολεκτικά έπνιξε τα πάντα στο νησί.

Στις 22 Μαρτίου ήταν η κορύφωσή της καθώς στην ατμόσφαιρα η συγκέντρωση της σκόνης ήταν 94 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Οι επιστήμονες μέτρησαν 4.700 μg/m3, αριθμός ρεκόρ για τα τοπικά επίπεδα.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική με τους κατοίκους να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους ενώ όσοι βγήκαν έξω χρησιμοποίησαν από μαντίλια μέχρι και… αντιασφυξιογόνες μάσκες για να προστατευτούν.

25 Απριλίου: Η ανομβρία στην Κρήτη «χτύπησε» κόκκινο

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 ήταν η ανομβρία στην Κρήτη.

Μάλιστα, στις 25 Απριλίου, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης δημοσιοποίησε στοιχεία που αποδείκνυαν πως το 2018 είναι ένα έτος ξηρασίας καθώς καταγράφηκαν – μέχρι τον Μάρτιο – συνολικά βροχοπτώσεις 3,8 δισεκατομμύρια κ.μ.

25-aprilioy-broxoptoseis-fetos

27 Απριλίου: Επιστροφή του ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ

Ημέρα χαράς ήταν η 27η Απριλίου για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα καθώς ο ΟΦΗ στέφθηκε πρωταθλητής της Football League, επικρατώντας 5-0 έναντι της Σπάρτης με αποτέλεσμα να επιστρέφει και τυπικά στην Super League.

11 Απριλίου: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Καμίλα στην Κρήτη

Πριγκιπικές αφίξεις είχε φέτος η Κρήτη καθώς στις 11 Απριλίου ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα επισκέφτηκαν το νησί.

Το πριγκιπικό ζεύγος επισκέφτηκε την Κνωσό, την Βίλα Αριάδνη, το Αλάγνι και τις Αρχάνες όπου είχαν συνάντηση με πρόσφυγες που ζουν στο νησί.

11 Μαϊου: Εξαφάνιση – θρίλερ της 37χρονης εγκύου Ντέσι

Μία εξαφάνιση θρίλερ αποκαλύπτεται στις 11 Μαΐου στην Κρήτη με πρωταγωνίστρια την 37χρονη Βουλγάρα έγκυο Ντεσι Ιλίεβα.

Η 37χρονη είχε σχέση με έναν 45χρονο, ο οποίος ήταν πατέρας του αγέννητου παιδιού της. Στις 2 Μαΐου χάνονται τα ίχνη της ενώ η τελευταία επικοινωνία που είχε ήταν με την μητέρα της που της είπε πως θα πήγαινε μία βόλτα με τον φίλο της. Λίγες ημέρες μετά ο 45χρονος βρίσκεται απαγχονισμένος στο Κεραμέ Ρεθύμνου απ’ όπου καταγόταν. Οι έρευνες των αρχών στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση ενώ το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια ωστόσο ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση.

1-maioy-ntesi-2

19 Μαΐου: Ναυτική τραγωδία στα Σφακιά με τρεις νεκρούς

Στις 19 Μαΐου η Κρήτη «παγώνει» από την ασύλληπτη πολύνεκρη ναυτική τραγωδία στα Σφακιά.

Το σκάφος που επέβαιναν τέσσερα άτομα πέφτει πάνω σε… βράχια στην ακτή του Φοίνικα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ο 32χρονος Στέλιος Καρακωνσταντάκης, ο αδερφός του, Κώστας (33χρόνων) και ο 35χρονος Μανώλης Τσεπίσης. Ο τέταρτος της παρέας τραυματίζεται σοβαρά και μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου ένα μήνα μετά παίρνει εξιτήριο.

19-maioy-tragodia-sfakia

10 Ιουνίου: Νεκρό βρέφος 8 μηνών από τον ιό της μηνιγγίτιδας

Ένα 8 μηνών βρέφος αφήνει την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς είχε προσβληθεί από τον ιό της μηνιγγίτιδας.

20 Ιουνίου: Δολοφονία τελικά η εξαφάνιση του Παντέλη Δουρουντάκη

Σοκ προκαλεί στην Κρήτη η δολοφονία του 70χρονου κτηνοτρόφου Παντελή Δουρουντάκη ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 7 Μαρτίου από τα Χανιά και βρέθηκε νεκρός στις 20 Ιουνίου.

Οι αρχές πρώτα βρήκαν τους ενόχους – δύο αδέρφια 44 και 39 χρόνων – με τον 44χρονο να ομολογεί το έγκλημα και να υποδεικνύει στους αστυνομικούς που βρίσκεται η σορός του 70χρονου.

Είχαν θάψει τον ίδιον όσο και το όχημά του σ’ ένα χωράφι στην περιοχή Αλικιανού Χανίων.

Ο 44χρονος προφυλακίστηκε ενώ ο 39χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

20-ioynioy-doyroyntakhs-exo-750x375

23 Ιουνίου: Το Εφετείο αθώωσε τους γιατρούς στην υπόθεση Ακουμιανάκη

Ανατροπή έφερε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων στην υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Στις 23 Ιουνίου το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των δύο γιατρών που κατηγορούνταν για το θάνατό της αλλά και του 29χρονου άνδρα που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στον βιασμό της άτυχης κοπέλας.

Λίγους μήνες μετά, και συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο αθωώνει και τον γιατρό που είχε εφημερία εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο.

23-ioynioy-akoymianakh

30 Ιουνίου: «Έσβησε» η 7χρονη Ελευθερία μετά από τροχαίο

Μετά από 10 ημέρες νοσηλείας στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 7χρονη Ελευθερία υπέκυψε στα τραύματά της.

Το κοριτσάκι είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στον δρόμο Μοίρες – Άγιοι Δέκα και πιο συγκεκριμένα κοντά στη διασταύρωση του Καστελίου.

Οι γονείς της προχώρησαν σε δωρεά οργάνων.

22 Ιουλίου: Καταστράφηκε το Πολεμικό Μουσείο μετά από φωτιά

Καταστροφική φωτιά ξέσπασε το βράδυ της 22ης Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων κάνοντας… στάχτη το ιστορικό κτήριο.

Πρόκειται για το κτήριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ι. Σφακιανάκη και Τζανακάκη δίπλα στον Δημοτικό Κήπο στα Χανιά.

Χτίστηκε το 1870 σε σχέδια του ιταλού αρχιτέκτονα Μακούζο και χρησιμοποιήθηκε ως κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων ενώ αποτελούσε ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της πόλης το οποίο είχε κριθεί διατηρητέο.

8 Αυγούστου: Στο.. φως μινωικός τάφος στην Ιεράπετρα

Στο… φως ήρθε ένα μινωικός τάφος στο Κεντρί Ιεράπετρας. Πρόκειται για έναν ασύλητο θαλαμοειδή τάφο που περιείχε έναν πολύ καλά σωζόμενος σκελετός ενός ενήλικου ατόμου σε ισχυρά συνεσταλμένη στάση και 14 ψευδόστομους αμφορείς ενώ βρέθηκε ένας ακόμα τάφος με έναν διαβρωμένο σκελετό ενήλικου ατόμου και 6 ψευδόστομους αμφορείς και δύο προχοΐδια. Τα ευρήματα χρονολογούνται στην Υστερομινωϊκή ΙΙΙΑ2-Β περίοδο, περίπου από το 1400 έως το 1200 π.Χ.

23 Αυγούστου: 48χρονος «έσφαξε» τον πατέρα του στα Καμίνια

Σοκ προκαλεί το έγκλημα που σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου όταν ένας 48χρονος τοξικομανής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 80χρονο πατέρα του. Μάλιστα, στο δικαστήριο δεν έφερε κανένα δείγμα μετάνοιας και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν έχει μετανιώσει για την πράξη του εκείνος απάντησε «Όχι βέβαια». Με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίστηκε μετά την απολογία του.

2 Σεπτεμβρίου: Νεκρή ανασύρθηκε από φαράγγι η 31χρονη Κάλλια

Ένα τραγικό ατύχημα σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου όταν η 31χρονη νηπιαγωγός και μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου έπεσε στο φαράγγι του Αμπά στα Αστερούσια Όρη κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Η 31χρονη ανασύρθηκε νεκρή μετά από πολύωρη προσπάθεια της πυροσβεστικής.

 2-septembrioy-kallia

16 Σεπτεμβρίου: Νεκρός 16χρονος μετά από πτώση στον Κούλε

Ένα τραγικό δυστύχημα βύθισε στο πένθος όλη την… Κρήτη στις 16 Σεπτεμβρίου όταν ο 16χρονος μαθητής, Πέτρος, έπεσε στους κυματοθραύστες στον βόρειο λιμενοβραχίονα του Κούλε βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

16-septembrioy-petros

17 Σεπτεμβρίου: Η εξαφάνιση μετατράπηκε σε… έγκλημα

Η 38χρονη Τόνια Ζόεβα από την Βουλγαρία εξαφανίστηκε στις 11 Μαΐου. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνουν έναν 59χρονο δημοτικό υπάλληλο ως ύποπτο για την δολοφονία της 38χρονης.

Ο ίδιος προφυλακίστηκε ενώ αρνήθηκε κάθε κατηγορία με αποτέλεσμα να μην έχει εντοπιστεί ακόμα το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία ίχνη της 38χρονης εντοπίζονται στο Χουμέρι Ρεθύμνου.

17-septembrioy-antonina1

23 Σεπτεμβρίου: Καταστροφική φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου ξεσπάει μεγάλη φωτιά στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού. Εκκενώνεται η φοιτητική εστία και ξεκινά η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Η φωτιά κατέστρεψε τους χώρους όπου στεγάζονταν οι φοιτητικές εστίες, οι διοικητικές υπηρεσίες του Βενιζέλειου νοσοκομείου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Το πόρισμα ανέφερε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε συσκευή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στον χώρο του υπογείου και επειδή δεν έγινε αντιληπτό πήρε μεγάλες διαστάσεις.

3 Οκτωβρίου: Νεκρή φοιτήτρια που εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ ξενοδοχείου

Την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο άφησε στις 3 Οκτωβρίου η 20χρονη φοιτήτρια Αλέκα που στις 20 Σεπτεμβρίου είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ τροφίμων ξενοδοχείου όπου εργαζόταν στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός της επήλθε από ασφυξία και πρόκειται για ένα φρικτό εργατικό ατύχημα.

3-oktobrioy-foithtria-asanser1

10 Οκτωβρίου: Στην Ελούντα η Τριμερής Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου

Στην Ελούντα πραγματοποιήθηκε η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδος – Κύπου – Αιγύπτου παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, του Νίκου Αναστασιάδη και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι τρεις ηγέτες υπέγραψαν την “Κοινή Δήλωση” της 6ης Τριμερής Συνόδου Κορυφής Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου.

10-oktobrioy-trimerhs-eloynta

10 Οκτωβρίου: Σκότωσε με μαχαίρι την πρώην νύφη του

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της 10ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο. Τότε ένας 60χρονος άνδρας πήγε σε καφετέρια που διατηρεί η ανιψιά του στα Δειλινά και σκότωσε την πρώην κουνιάδα του, την 53χρονη, Μαρίνα Τζωρμπατζάκη.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η 53χρονη έφερε 50 μαχαιριές στο σώμα της. Ο 60χρονος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

10-oktobrioy-egklhma-deilina-exo-750x375

8 Νοεμβρίου: Κύκλωμα αναβολικών με πλοκάμια στην… Κρήτη

Ένα μεγάλο κύκλωμα αναβολικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές που είχε πλοκάμια και στην… Κρήτη.

Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα μεταξύ αυτών ένας 28χρονος Κρητικός που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τρία ακόμα άτομα από τη Κρήτη (δύο άνδρες και μία γυναίκα).

10 Νοεμβρίου: Η Εκκλησία της Κρήτης διαφωνεί με την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Την έντονη διαφωνία της για την συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου εξέφρασε η Εκκλησία της Κρήτης μετά από συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου Κρήτης.

Η Εκκλησία της Κρήτης διαφωνεί, μεταξύ άλλων, με την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Ελλάδος αλλά και την μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου.

ieronymos-tsipras

13 Νοεμβρίου: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Στις 13 Νοεμβρίου οι λιμενικές αρχές σε συνεργασία με την αστυνομία πετυχαίνουν μία ακόμα εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες από την Αίγυπτο στην Ευρώπη με σταθμό την… Κρήτη.

Πέντε ήταν συνολικά οι συλληφθέντες ενώ ανάμεσά τους ήταν και ο 44χρονος «εγκέφαλος» ο οποίος είναι κρατούμενος στις φυλακές και από το κινητό του έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος για την διακίνηση των μεταναστών.

Μάλιστα, ο 44χρονος βρίσκεται στη φυλακή καθώς είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2017 μαζί με δεκάδες ακόμα άτομα καθώς είχε και τότε συμμετοχή σε διαφορετικό κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

26 Νοεμβρίου: Αποφυλακίστηκε ο πατροκτόνος της Κρήτης, Γ. Μεταξάκη

Σάλο προκαλεί η είδηση με την αποφυλάκιση του Γιώργου Μεταξάκη, του παιδοκτόνου που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο, όταν το 1999 έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό, τα τρία παιδιά.

Ο Γιώργος Μεταξάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού όπου εξέτιε την ποινή του ενώ για την αποφυλάκιση ενημερώθηκε η οικογένειά του στην Κρήτη ενώ του απαγορεύθηκε η κάθοδός του στο νησί.

metaksakhs1

6 Δεκεμβρίου: Εντοπίστηκε πλοίο με 6 τόνους χασίς σοκολάτα και πάνω από 3 εκ. χάπια των τζιχαντιστών

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου εντοπίζεται από τις λιμενικές αρχές της Κρήτης το πλοίο «ΝΟΚΑ» ανοιχτά της Ιεράπετρας. Οι αρχές είχαν πληροφορίες πως το συγκεκριμένο πλοίο μετέφερε τόνους ναρκωτικών. Έπειτα από πολυήμερες έρευνες οι λιμενικοί  βρήκαν πως τα κοντέινερ αποτελούνταν από διπλό πάτο και περιείχαν 6 τόνους και 51 κιλά χασίς σε μορφή σοκολάτας καθώς και 3.127.360 χάπια Captagon που είναι γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών». Μάλιστα, η συνολική αξία των κατασχεθέντων ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το 11μελές πλήρωμα συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

14 Δεκεμβρίου: Δίκη Λεμπιδάκη

Με τη συγκλονιστική κατάθεση του 54χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της απαγωγής του επιχειρηματία.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθονται συνολικά 12 άτομα.

Ο κ. Λεμπιδάκης κατά την κατάθεσή του μίλησε για τις συνθήκες διαβίωσης και τα όσα έζησε τις 186 ημέρες ομηρείας του. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του, εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου: «Δε νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, παρά μόνο λύπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς θα αναγκαστούν τώρα να βρεθούν στη φυλακή. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας και θα πράξει το καθήκον της»

Παράλληλα, μέχρι στιγμής στο δικαστήριο έχουν καταθέσει ο αδερφός του επιχειρηματία, η μητέρα του, η σύζυγός του και ένας φίλος του.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί και το 2019 οπότε και θα ολοκληρωθεί.

14 Δεκεμβρίου: 43χρονος νάρκωνε τον φίλο του και βίαζε την κόρη του

Σοκ προκάλεσε σε όλο το πανελλήνιο η είδηση του βιασμού μίας 13χρονης κοπέλας από έναν 43χρονο στα Χανιά που ήρθε στο φως στις 14 Δεκεμβρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι ενώ σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού, ο 43χρονος αλλοδαπός βίαζε την ανήλικη κόρη του φίλου του στα Χανιά, και μάλιστα προκειμένου να εξουδετερώσει τον πατέρα της φρόντιζε να τον ναρκώνει με ισχυρά υπνωτικά που έριχνε στο ποτό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 13χρονη που ζει με την μητέρα της στο Βέλγιο περνούσε τα καλοκαίρια με τον πατέρα της στα Χανιά.

Για το περιστατικό συνελήφθη ο 43χρονος, μετά από ένταλμα που εξέδωσε η Ιντερπόλ, ο οποίος και προφυλακίστηκε.

23 Δεκεμβρίου: 9μηνών βρέφος πέθανε μετά από κατάποση φασολιών

Στις 23 Δεκεμβρίου ένα 9μηνών βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Το άτυχο βρέφος, που βρισκόταν με οικογενειακούς φίλους καθώς οι γονείς του μάζευαν ελιές, κατάπιε τρία φασόλια με το ένα να του σφηνώνει στο λαιμό με αποτέλεσμα να του προκαλεί ασφυξία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση