HomeΚΡΗΤΗΠροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση στη Μονή Κουδουμά του Δήμου Γόρτυνας

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση στη Μονή Κουδουμά του Δήμου Γόρτυνας

«Αξιοποίηση, ανάδειξη και προστασία του χώρου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνοπτικό διαγωνισμό προκήρυξε ο Δήμος Γόρτυνας για το έργο «Αξιοποίηση, ανάδειξη και προστασία του χώρου βόρεια και δυτικά της Ιεράς Μονής Κουδουμά του Δήμου Γόρτυνας».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα, οδός Αντονίνο Ντι Βίτα 1, στις 16 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ.

Τα έργο χρηματοδοτείται με τo ποσό των 50.000 ευρώ τα οποία εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ειδικότερα από τις πιστώσεις του έργου «Έργα υποδομής – αντιπλημμυρικά έργα – αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης».

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί ο προαύλιος χώρος δυτικά της Μονής Κουδουμά ο οποίος χρησιμοποιείται για τη στάθμευση αυτοκινήτων.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα εγκριθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου η οποία έχει εγκρίνει την εκτέλεση του έργου.
Συγκεκριμένα προβλέπεται να πραγματοποιηθούν επιστρώσεις με ακανόνιστες πλάκες καθώς και κατασκευή λιθόστρωτου. Επίσης θα κατασκευαστούν χαμηλοί λιθόχτιστοι τοίχοι για το διαχωρισμό των χώρων πρασίνου από τους χώρους που θα επιστρωθούν.
Στη γέφυρα και κατά μήκος του ρέματος από την πλευρά της Μονής θα τοποθετηθούν ξύλινα κιγκλιδώματα. Τέλος θα τοποθετηθούν μεγάλοι λίθοι λατομείου για την προστασία των πρανών του χώρου που θα διαμορφωθεί στην πλευρά της θάλασσας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση