HomeHL-WorldΥπόθεση Κασόγκι: Βίντεο σοκ δείχνει άνδρες που -πιθανότατα- μεταφέρουν σε βαλίτσες τον διαμελισμένο δημοσιογράφο

Υπόθεση Κασόγκι: Βίντεο σοκ δείχνει άνδρες που -πιθανότατα- μεταφέρουν σε βαλίτσες τον διαμελισμένο δημοσιογράφο

Μετέφεραν συνολικά πέντε βαλίτσες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο από τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης έφερε στο φως της δημοσιότητας, το τουρικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Στο βίντεο εικονίζονται άνδρες που μεταφέρουν βαλίτσες, μέσα στις οποίες πιθανολογείται ότι βρίσκονταν τα λείψανα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το A Haber, οι άνδρες μετέφεραν συνολικά πέντε βαλίτσες στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Το σπίτι αυτό απέχει ελάχισταν από το κτίριο του προξενείου όπου σκοτώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου ο Κασόγκι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ygMV-omCH5E

Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι οι πληροφορίες του A Haber, τις οποίες αναπαράγει στον ιστότοπό της και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, φαίνεται πως είναι ακριβείς. Δεν έδωσε όμως καμία περαιτέρω διευκρίνιση.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν έχουν κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βαλίτσες πέρασαν την πύλη της προξενικής κατοικίας μέσα σε ένα μαύρο βανάκι, στις 15.09 τοπική ώρα.

Παρά τις έρευνες των τουρκικών αρχών, τα λείψανα του δημοσιογράφου δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα. Τον περασμένο μήνα αστυνομικοί ερεύνησαν και μια απομονωμένη βίλα στα νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Καρέ καρέ οι κινήσεις της ομάδας εκτέλεσης

Πριν από μερικές ημέρες το πρακτορείο Anadolu είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται καρέ-καρέ η είσοδος και η έξοδος στην Τουρκία των 15 Σαουδαράβων που συμμετείχαν στην ομάδα εκτέλεσης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας βίντεο διάρκειας 3.500 ωρών από 147 κάμερες από 80 διαφορετικές τοποθεσίες στην Κωνσταντινούπολη.

Το Anadolu χαρτογραφεί με τις φωτογραφίες τις κινήσεις της 15μελους ομάδας πριν και μετά τη δολοφονία Κασόγκι.

Επικαλούμενο πηγές ασφαλείας το Anadolu γράφει ότι μια πρώτη ομάδα αποτελούμενη από έξι άτομα έφτασε στην Τουρκία στις 1:30 τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου με πτήση των Turkish Airlines.

Μια ημέρα μετά, στις 3:30 τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου, στην Τουρκία έφταναν με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ τα άλλα 9 άτομα, ανάμεσά τους και ο Αλ Τουμπαίγκι ο άνθρωπος που φέρεται να τεμάχισε τον Κασόγκι.

Λίγες ώρες αργότερα, ανάμεσα στις 9:50 και τις 10:57 οι 10 από τους εκτελεστές έχουν καταγραφεί να μπαίνουν στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθεί από τις 11:00 έως τις 12:30 η είσοδος των υπολοίπων πέντε μελών της ομάδας των εκτελεστών.

Οι επόμενες φωτογραφίες είναι από την έξοδο, στις 14:53, από την πίσω πόρτα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας δύο ατόμων, το ένα εκ των οποίων φορούσε τα ρούχα του ήδη δολοφονημένου Κασόγκι.

Στο ενδιάμεσο οι κάμερες έχουν καταγράψει ένα μινιβαν με αριθμό κυκλοφορίας 34 CC 1865 να είναι παρκαρισμένο στον κήπο του προξενείου και μέσα σε αυτό να μπαίνει ένα μεγάλος αριθμός από βαλίτσες στις οποίες εκτιμάται ότι ήταν τμήματα της σορού του Κασόγκι. Το όχημα αυτό σύμφωνα με το Anadolu έφυγε από το προξενείο στις 15:00.

Εντωμεταξύ στις 14:30 της ίδιας ημέρας της δολοφονίας έξι άτομα αναχωρούν με ιδιωτικό τζετ και περίπου 8 ώρες αργότερα, στις 22:50 αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με τον ίδιο τρόπο άλλα επτά άτομα.

Τα τελευταία δύο μέλη της ομάδας έφυγαν από την Τουρκία σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 1:30 τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου με πτήση των Turkish Airlines.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση