HomeHL-9Προφυλακίστηκαν 4 για την υπόθεση της κοκαΐνης στα Χανιά

Προφυλακίστηκαν 4 για την υπόθεση της κοκαΐνης στα Χανιά

Την Τετάρτη θα απολογηθούν και τα άλλα μέλη του κυκλώματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Χανίων προφυλακίστηκαν μετά την μαραθώνια απολογία τους οι τέσσερις εκ των 13 συνολικά ατόμων που που φέρεται να είχαν στήσει ένα «κύκλωμα» διακίνησης κοκαΐνης στα Χανιά.

Στο δικαστικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν 7 άτομα. Οι 3 όμως ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη μαζί με τους υπόλοιπους 6.

Ανάμεσα στα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν συγκαταλέγεται ποσότητα κοκαΐνης που πλησιάζει τα 400 γραμμάρια, το ποσό των 28.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς επίσης πιστόλι και περίστροφο.

kokainh-xania

Τα ευρήματα των αρχών

Η υπόθεση ήρθε στο φως προχθές μετά από μεγάλη και συντονισμένη αστυνομικοί επιχείρηση.

Οι αρχές πραγματοποίησαν «έφοδο» στο σπίτι του 66χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 115 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.550 ευρώ σε μετρητά, μικροποσότητα κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε υπαίθριο χώρο έξω από το πατρικό του 66χρονου και διαπίστωσαν ότι τον χρησιμοποιούσε για να φυλάει τα ναρκωτικά. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης, 19.000 ευρώ σε μετρητά και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

kokainh-xania2

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 66χρονος σε συνεργασία με έναν 47χρονο και έναν 41χρονο είχαν στήσει “επιχείρηση διάθεσης και διακίνησης” κοκαΐνης σε χρήστες του νομού Χανίων.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ερευνήθηκαν τα σπίτια άλλων έξι συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά: 150 γραμμάρια χασισέλαιου, 50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, σφαίρες και δύο κυνηγετικά όπλα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα που θεωρήθηκαν μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση