HomeΕΛΛΑΔΑ«Δεν είχα άλλα όρια αντοχής» δηλώνει ο πατέρας που ξέσπασε για την κλειστή ράμπα για ΑμεΑ

«Δεν είχα άλλα όρια αντοχής» δηλώνει ο πατέρας που ξέσπασε για την κλειστή ράμπα για ΑμεΑ

«Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι, να διαμαρτυρηθούμε για να αλλάξει κάτι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αυτήν τη φορά δεν είχα άλλα όρια αντοχής και ανοχής», λέει στο protothema.gr ο Ιωάννης Γλύκος, ο άνθρωπος που περιέγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook πώς μια απλή βόλτα με τον γιο που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι κατέληξε σε Γολγοθά εξαιτίας της αναισθησίας ενός οδηγού που είχε παρκάρει στην διάβαση των ΑμεΑ.

Ο κ. Γλύκος που μέσα σε λίγες ώρες είδε την ανάρτηση του να γίνεται viral στο διαδίκτυο εξηγεί πως «πάντα διαμαρτύρομαι και ποτέ δεν πάω πίσω απλά ποτέ δεν το έχω κάνει τόσο έντονα. Αυτή τη φορά δεν μπορούσα να πάω ούτε αριστερά αλλά ούτε και δεξιά γιατί υπήρχαν κι άλλα αυτοκίνητα διπλοπαρκαρισμένα. Έτσι πήρα την απόφαση να παραμείνω εκεί με τον γιο μου μέχρι να έρθει ο οδηγός του αυτοκινήτου να το μετακινήσει για να φύγω».

Περαστικοί που αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί αποφάσισαν να παραμείνουν μαζί τους και να περιμένουν όλοι μαζί τον οδηγό που πάρκαρε στη διάβαση των ΑμεΑ χωρίς να τον ενδιαφέρει αν κάποιος συνάνθρωπος του ταλαιπωρηθεί εξαιτίας του.

«Ξεκίνησε ένα κύμα συμπαράστασης από ανθρώπους που περνούσαν δίπλα μας, έγιναν πολλοί και σε συνδυασμό με τη χρονική καθυστέρηση του οδηγού -άργησε περίπου 50 λεπτά- προκάλεσε την οργή του κόσμου», λέει ο κ Γλυκός.

Ερωτηθείς πώς αντιμετώπισε ο 17χρονος γιος του το συμβάν ο κ. Γλυκός εξήγησε ότι έχει 90% αναπηρία και ότι «το θεώρησε αστείο γιατί ενθουσιάστηκε με όλο τον κόσμο που ήταν κοντά του, καταλάβαινε φυσικά για ποιο λόγο συμβαίνει και του το εξήγησα. Νομίζω ότι έκανα αυτό που έπρεπε για το παιδί μου και την οικογένεια μου».

Μόλις έφτασε ο οδηγός του αυτοκινήτου στο σημείο ο πατέρας του 17χρονου τον ρώτησε αν ήταν εκείνος στη θέση τους πως θα διαχειριζόταν μια ανάλογη κατάσταση. Ο κ. Γλύκος δεν πήρε κάποια απάντηση μια και ο νεαρός οδηγός του ζήτησε ένα τυπικό συγγνώμη και στη συνέχεια του ξεκαθάρισε πως βιάζεται και πως θα έπρεπε να φύγει… Ζήτησε δηλαδή και την κατανόησή τους από πάνω!

Η αδιαφορία που δείχνει μεγάλη μερίδα των Ελλήνων στις διαβάσεις των ΑμεΑ ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τα άτομα με αναπηρία τα οποία ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει η νοοτροπία κάποιων πολιτών ώστε να μπορούν να μετακινούνται χωρίς να αντιμετωπίζουν κάθε τόσο προβλήματα στους δρόμους της χώρας.

Ο πατέρας του Δημήτρη μάλιστα θέλησε να μοιραστεί ακόμη ένα εξοργιστικό περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτή την φορά στη περιοχή της Βούλας.

«Κάποτε περνούσαμε αργά έναν δρόμο γιατί το προηγούμενο αμαξίδιο του γιου μου είχε μια βλάβη. Τότε ένας οδηγός άνοιξε το παράθυρο και με έβρισε γιατί πήγαινα αργά με αναπηρικό αμαξίδιο», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να αντιδράσουμε όλοι, να διαμαρτυρηθούμε για να αλλάξει κάτι. Καταλαβαίνω από τα πολλά τηλεφωνήματα που δέχομαι ότι κάτι έχει συμβεί. Αν αυτό το πράγμα φτάσει σε χιλιάδες σπίτια και ευαισθητοποιήσει έστω και πέντε-δέκα-είκοσι μυαλά τότε για τον Δημήτρη θα είναι μια νίκη».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση