HomeHL-Health«Κατηγορώ» από την ΠΟΕΔΗΝ

«Κατηγορώ» από την ΠΟΕΔΗΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ψηφοθηρικά παιχνίδια με τις προσλήψεις μόνιμου μη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία κατηγορεί την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Αφορμή στάθηκε η προχθεσινή προσωρινή αναστολή της έκδοσης της προκήρυξης 11Κ/2018 για την πλήρωση 1.116 θέσεων τακτικού προσωπικού στην Υγεία, στην οποία προχώρησε το ΑΣΕΠ κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για «τακτική αναδίπλωσης» εκ μέρους του υπουργείου Υγείας μετά την πίεση που άσκησε η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τη μοριοδότηση του επικουρικού προσωπικού στη συγκεκριμένη προκήρυξη.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας είχε δεσμευθεί για αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας για τους επικουρικούς υπαλλήλους –νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό– των νοσοκομείων, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις με βάση τη συγκεκριμένη προκήρυξη. Σημειώνεται ότι έως τον ερχόμενο Μάιο θα αποχωρήσουν από το ΕΣΥ, λόγω λήξης των συμβάσεων, περίπου 1.200 επικουρικοί υπάλληλοι (μη ιατρικό προσωπικό). Η Ομοσπονδία κατηγόρησε το υπουργείο ότι δεν τήρησε τη δέσμευσή του αφού στην προκήρυξη προβλέπεται αυξημένη βαθμολόγηση της ειδικής εμπειρίας μόνο στο 10% των θέσεων που προκηρύσσονται.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, «μετά τις αποκαλύψεις και την πίεση που άσκησε η ΠΟΕΔΗΝ για την προκήρυξη-φιάσκο του υπουργείου Υγείας, η οποία οδηγεί σε απόλυση σχεδόν το σύνολο του επικουρικού προσωπικού, αναγκάστηκαν να αναστείλουν την έκδοσή της». Και τονίζουν ότι «σαφώς πρόκειται για τακτική αναδίπλωσης του υπουργείου Υγείας. Στάχτη στα μάτια για τους επικουρικούς υπαλλήλους».

Η Ομοσπονδία σχολιάζει τη στάση του υπουργείου Υγείας να μη δεσμεύεται εκ νέου ότι η προκήρυξη, όταν επανεκδοθεί, θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας όλους τους υπηρετούντες επικουρικούς και υποστηρίζει ότι το υπουργείο «μαγειρεύει» προκήρυξη η οποία θα καλύπτει μικρό μέρος των υπηρετούντων. «Για τις υπόλοιπες θέσεις θέλουν να καλλιεργούν ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών», σημειώνει. Η Ομοσπονδία διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας του επικουρικού προσωπικού για την προσεχή Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση