HomeHL-9Στα χέρια των διωκτικών αρχών κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Στα χέρια των διωκτικών αρχών κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Στη “φάκα” 13 άτομα μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη συνολικά 13 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στον νομό Χανίων, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές στα Χανιά, στο πλαίσιο μεγάλης και καλά συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Ανάμεσα στα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν συγκαταλέγεται ποσότητα κοκαΐνης που πλησιάζει τα 400 γραμμάρια, το ποσό των 28.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς επίσης πιστόλι και περίστροφο.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν μία 62χρονη γυναίκα, ένας 21χρονος αλλοδαπός και άλλοι 11 άνδρες ηλικίας από 23 έως και 66 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

kokainh-xania

Στην επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Ργκληματικότητας και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του μεγαλύτερου εκ των συλληφθέντων, ενός 66χρονου άνδρα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

115 γραμμάρια κοκαΐνης,

μικροποσότητα κάνναβης,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,

το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και

2 κινητά τηλέφωνα

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ερεύνησαν υπαίθριο χώρο στο πατρικό σπίτι του 66χρονου, τον οποίο είχε διαμορφώσει σε κρυψώνα ναρκωτικών, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν άλλα 255 γραμμάρια κοκαΐνης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

kokainh-xania2

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 66χρονος σε συνεργασία με έναν 47χρονο και έναν 41χρονο είχαν στήσει “επιχείρηση διάθεσης και διακίνησης” ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες του νομού Χανίων.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ερευνήθηκαν τα σπίτια άλλων έξι συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά:

150 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο),

50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,

το χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ,

περίστροφο,

πιστόλι

φυσίγγια και

2 κυνηγετικά όπλα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα που θεωρήθηκαν μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι 13 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση