HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ πρώτη μπριζόλα από… εργαστήριο είναι γεγονός

Η πρώτη μπριζόλα από… εργαστήριο είναι γεγονός

Στόχος η εναλλακτική διατροφή που δεν απαιτεί σφαγή ζώου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιάζει με αγελαδινή μπριζόλα, έχει την ίδια γεύση και την ίδια κυτταρική σύσταση, αλλά η νέα μπριζόλα που μας έρχεται από το Ισραήλ δεν είναι προϊόν σφαγείου, αλλά εργαστηρίου.

Επιστήμονες στην ισραηλινή επιχείρηση Aleph Farms δημιούργησαν την πρώτη μπριζόλα από κύτταρα αγελάδας. Ειδικότερα, απέσπασαν 4 τύπους κυττάρων από την αγελάδα και με σκοπό να δημιουργήσουν μια δομή παρόμοια με μυϊκό ιστό, φρόντισαν να θρέψουν τα κύτταρα ώστε να αλληλεπιδράσουν το ένα με το άλλο και να πολλαπλασιαστούν. Όπως ακριβώς θα συνέβαινε δηλαδή, αν αποτελούσαν μέρος του σώματος του ζώου.

Η μπριζόλα παρήχθη σε συνεργασία με το Technion Israel Institute of Technology, με στόχο να υπάρξει μια εναλλακτική στην παραδοσιακή μπριζόλα, που και δεν θα απαιτεί σφαγή ζώου και θα είναι βιώσιμη περιβαλλοντικά, καθώς δεν απαιτούνται στρέμματα γης, ζωοτροφές, νερό ή άλλοι πόροι που απαιτούνται παραδοσιακά για την εκτροφή βοοειδών.

Το αποτέλεσμα, είναι μία μπριζόλα με την ίδια κρεάτινη εμφάνιση με τη συμβατική μοσχαρίσια. «Διαμορφώνουμε το μέλλον της βιομηχανίας κρέατος, στην κυριολεξία» διατείνεται ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aleph Farms, Ντιντιέ Τούμπια. «Στην Aleph Farms, αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία. Κάναμε το όραμα πραγματικότητα με το να δημιουργήσουμε μια μπριζόλα υπό ελεγχόμενες συνθήκες» προσθέτει.

olivemagazine.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση