HomeΚΡΗΤΗΞεκινά η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού Καστελίου

Ξεκινά η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού Καστελίου

Στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμβαση προϋπολογισμού 861.219,58 ευρώ από μελέτη προϋπολογισμού 1.815.138,21 Ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης  με τον  ανάδοχο, για την ανέγερση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Καστελλίου.

Το έργο αφορά στην ανέγερση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Καστελλίου, δυναμικότητας 12 βρεφών και 28 νηπίων (από τα οποία τα 6 είναι ΑΜΕΑ).  Ο νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Καστελλίου ανεγείρεται σε οικόπεδο που βρίσκεται εντός του οικισμού Καστελλίου, έχει συνολικό εμβαδόν 681,25m² και συνορεύει Βόρεια με την Επαρχιακή οδό Καστελλίου – Λασιθίου από όπου και θα έχει πρόσβαση.

vrefonipiakos-kastelliou-2

Ο νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Καστελλίου αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και έχει συνολικό εμβαδόν 681,25 m2 . Αποτελείται από υπόγειο συνολικού εμβαδού 220,81 m2, ισόγειο συνολικού εμβαδού 298,06 m2 και Α’ όροφο συνολικού εμβαδού 176,67 m2.

O αύλειος χώρος παραμένει στο μεγαλύτερο ποσοστό φυτεμένος με βατό πράσινο, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες για φύτευση και ανάπτυξη των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Στην παιδική χαρά δημιουργούνται  δύο χώροι ανά ηλικιακή ομάδα με ανάλογα όργανα και σκίαση από πέργκολες και δέντρα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε:

«Με την σημερινή υπογραφή της σύμβασης για το Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Καστελλίου,  που παρά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε λόγω της αλλαγής του Νόμου για την δημοπράτηση των δημοσίων έργων, δρομολογείται  σήμερα η κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου κτιρίου, το οποίο σχεδιάστηκε βάσει των προδιαγραφών χώρων και λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Με την ανέγερση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Καστέλλι ολοκληρώνετε μια προσπάθεια, που αποσκοπεί να δώσει λύση στο επιτακτικό πρόβλημα της μεταστέγασης και δημιουργίας μιας νέας μονάδας  βρεφονηπιακού σταθμού.

vrefonipiakos-kastelliou-1

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου,  τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία που διαμόρφωσαν τη μελέτη και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες δημοπράτησης, τη διαχειριστική αρχή αλλά ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη που χωρίς την ένταξη του ανωτέρω έργου στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας, δεν θα ήταν δυνατών η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρεβρέθηκαν o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλογεράκης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασιλάκης Ιωάννης, Βιδάκης Κωνσταντίνος και Εργαζάκης Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου κ. Μαραυγάκης Αναστάσιος και η Τμηματάρχης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Αποστολάκη Χρυσή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση