HomeHL-WorldΣυνετρίβη Antonov στο Κονγκό: Στιγμές πανικού και 38 τραυματίες

Συνετρίβη Antonov στο Κονγκό: Στιγμές πανικού και 38 τραυματίες

Mετέφερε στρατιώτες και πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Μπένι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τριάντα οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά, όταν ένα αεροσκάφος Antonov που μετέφερε άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Λ.Δ.Κονγκό έκανε ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Μπένι, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές.

Από τους τραυματίες, οι 26 είναι στρατιώτες και οι τέσσερις μέλη του πληρώματος, όπως διευκρίνισε ένας υπεύθυνος της ασφάλειας του αεροδρομίου.

antonov-syntrivh2

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανδρών των ενόπλων δυνάμεων της Λ.Δ. Κονγκό, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή, λοχαγός Μάκε Χαζουκάι.

Το Μπένι είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της χώρας, όπου πρόσφατα εκδηλώθηκε επιδημία του ιού Έμπολα. Εκεί δρα επίσης η ένοπλη οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF).

antonov-syntrivh3

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις Ρώσοι πιλότοι, σκοτώθηκαν την περασμένη Πέμπτη όταν ένα Antonov 26 συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ντζίλι της Κινσάσα. Το αεροσκάφος επέστρεφε από την Τσικάπα της επαρχίας Κασάι, αφού μετέφερε εκλογικό υλικό για λογαριασμό της Ανεξάρτητης Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (Ceni).

Οι εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 23 Δεκεμβρίου αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν στις 30 του μηνός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση