HomeHL-9Ξενοδόχος άφησε τους εργαζόμενους χωρίς δώρο και επίδομα αδείας

Ξενοδόχος άφησε τους εργαζόμενους χωρίς δώρο και επίδομα αδείας

Παρέμβαση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξενοδόχος στο Ηράκλειο άφησε τους εργαζόμενούς του χωρίς δώρο, άδεια και επίδομα αδείας γεγονός που κινητοποίησε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίας και το θέμα επιλήφθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίων.

Δείτε την ανακοίνωση:

Καταλυτική ημερομηνία σύμφωνα με την νομοθεσία είναι 21η  Δεκεμβρίου για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν σχέση  εξαρτημένης εργασίας και αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθια.

Παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπου εργοδότες κατέβαλαν το Δώρο των Χριστουγέννων πετσοκομμένο και όχι ανάλογα με το χρόνο εργασίας και με τις αποδοχές που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας.

Μετά από καταγγελία διαπιστώθηκε ότι ξενοδόχος άφησε εργαζόμενους χωρίς Δώρο Χριστουγέννων, άδεια και επίδομα αδείας. Το Σωματείο έκανε όλες τις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες κατά του συγκεκριμένου εργοδότη τόσο ως προς την Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και κινώντας την διαδικασία αυτόφωρου για τον συγκεκριμένο εργοδότη, που δεν κατέβαλε το Δώρο Χριστουγέννων.

Καλούμε τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να έρθουν στο Σωματείο να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, δεδομένου ότι οι Επιθεωρητές εργασίας του ΣΕΠΕ έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα διενεργώντας ελέγχους, επιβάλλοντας τις σχετικές κυρώσεις.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά με υγεία για τον καινούργιο χρόνο. Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται συλλογικά και να διεκδικεί προς όφελος των συναδέλφων. Ενόψει του 2019 στέλνουμε μήνυμα συσπείρωσης και αγωνιστικής εγρήγορσης για τους εργαζόμενους προκειμένου ενωμένοι να συνεχίσουμε τη μάχη για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση