HomeΕΛΛΑΔΑΕξαρθρώθηκε σπείρα που διέρρηξε 26 σπίτια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέρρηξε 26 σπίτια

Τα μέλη της σπείρας είχαν αρπάξει 10.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα ενεχυροδανειστήριο στον Πύργο Ηλείας κατέληγαν τα χρυσαφικά από τις τουλάχιστον 26 διαρρήξεις που είχε διαπράξει τους τελευταίους δυο μήνες μια τετραμελής σπείρα σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή με ιδιαίτερα πλούσια λεία σε μετρητά και τιμαλφή.

Μετά από συστηματικές έρευνες, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες που χτυπούσαν απομονωμένες μονοκατοικίες και τις παραβίαζαν χρησιμοποιώντας συνήθως εργαλεία που έβρισκαν στις… αυλές τους! Τα μέλη της σπείρας είχαν αρπάξει 10.000 ευρώ, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 30.000 ευρώ.

Όπως εξακριβώθηκε από την προανάκριση, οι τρεις Έλληνες ηλικίας 35, 30 και 20 χρόνων που συνελήφθησαν στον Πύργο και ένας 20χρονος συνεργός τους που αναζητείται, παρέδιδαν τα χρυσαφικά από τις κλοπές στον 33χρονο υπεύθυνο ενός ενεχυροδανειστηρίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές, ενώ κατασχέθηκε ένα φορτηγό που χρησιμοποιούσαν. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και άλλες κλοπές που ενδέχεται να έχουν διαπράξει.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση