HomeHL-911 εκ. ευρώ στο Ηράκλειο για έργα ύδρευσης και οδοποιίας

11 εκ. ευρώ στο Ηράκλειο για έργα ύδρευσης και οδοποιίας

Από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 11 εκ. ευρώ, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν Δήμοι του νομού Ηρακλείου για εκτέλεση έργων ύδρευσης και βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας.

Συγκεκριμένα, στους δήμους Μαλεβιζίου και Γόρτυνας, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 2.892.885 ευρώ και 3.714.017 ευρώ αντίστοιχα, για προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων τηλεελέγχου και ανίχνευσης διαρροών δικτύων ύδρευσης. Στον Δήμο Χερσονήσου εγκρίθηκε χρηματοδότηση 2.571.200 ευρώ για την αντικατάσταση δικτύου διανομής νερού στην περιοχή των Γουρνών Πεδιάδος.

Επίσης με βάση την πρόσκληση IV, του προγράμματος ΦιλόΔημος Ι, με θέμα τη «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», χρηματοδοτείται η βελτίωση του αγροτικού δρόμου περιοχής «Μπότζη» του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων με το ποσό των 860.000 ευρώ, και η βελτίωση αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου με το ποσό των 868.000 ευρώ.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, επισήμανε ότι, «η τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζει να ενισχύεται στοχευμένα με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με πολυεπίπεδες δράσεις. Οι Δήμοι και οι Επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου, αξιοποιούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ενεργοποιήσει η Κυβέρνηση για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τόσο σε θέματα λειψυδρίας, όσο και σε θέματα ποιότητας νερού ύδρευσης αλλά και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση