HomeΚΟΣΜΟΣΑυξημένα μέτρα ασφαλείας σε 14 αεροδρόμια υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε 14 αεροδρόμια υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Συναγερμός στη Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές της Γερμανίας για 14 γερμανικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων της Φρανκφούρτης, της Κολωνίας, του Βερολίνου, του Αμβούργου. Αφορμή των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είναι η «συνωμοτική» κατά την αστυνομία συμπεριφορά δύο υπόπτων του ισλαμιστικού χώρου. Κάμερες ελέγχου στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης τους κατέγραψαν να φωτογραφίζουν εντός και εκτός του αεροδρομίου για αρκετό διάστημα. Από έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι τα ίδια άτομα, πρόκειται για πατέρα και γιo από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, έπεσαν την περασμένη εβδομάδα στην αντίληψη της γαλλικής αστυνομίας επειδή παρακολουθούσαν και φωτογράφιζαν τις διαδικασίες ελέγχου και επιβίβασης του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου είχαν ενημερώσει τόσο τις γαλλικές όσο και τις γερμανικές αρχές ότι σχεδιάζεται από ισλαμιστές επίθεση αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο στην περιοχή των γαλλογερμανικών συνόρων. Ανάμεσα στα τέσσερα ονόματα που έδωσαν οι μαροκινές υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται και αυτά των δύο ανδρών.

Οι άλλοι δύο είναι ένας ιμάμης από την πόλη Άαχεν και ο γιός του. Ο ιμάμης θεωρείται από τις γερμανικές αρχές ως επικίνδυνος ισλαμιστής, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις τόσο με τον Ανίς Αμρί, τον υπεύθυνο της τρομοκρατικής επίθεσης χριστουγεννιάτικής αγοράς στο Βερολίνο το 2016, όπως και με τον ισλαμιστή Καμέλ Σαϊντανί που απελάθηκε τον Αύγουστο στην Τυνησία. Ο ιμάμης φαίνεται να έχει διαθέσει το αυτοκίνητο του για τις μετακινήσεις των δύο ανδρών. Σύμφωνα με το Spiegel, η αστυνομία της Στουτγκάρδης πραγματοποίησε εφόδους σε μια σειρά από διαμερίσματα, κυρίως οπαδών των Σαλαφιστών.

Τέλος, όπως επισημαίνουν οι αστυνομικές αρχές, τα γερμανικά αεροδρόμια βρίσκονται μεν σε «αυξημένη» αλλά όχι σε «υψηλή» επιφυλακή. Όπως τονίζεται, δεν υπάρχει ένδειξη για μια συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών. Παρ΄ ότι όμως ο κίνδυνος δεν είναι σαφής, η Γερμανία εξακολουθεί σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας να βρίσκεται στο στόχαστρό τους.

Πηγή: Deutsche welle

Διαφήμιση
Διαφήμιση