HomeΚΡΗΤΗΣτο Ρέθυμνο ο Πάτρικ Κέννεντυ

Στο Ρέθυμνο ο Πάτρικ Κέννεντυ

Επισκέφθηκε με την οικογένεια του την Ελεύθερνα και συναντήθηκε με τον δήμαρχο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δήμαρχο Ρεθύμνης επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Πάτρικ Tz. Κέννεντυ μέλος της οικογένειας Κέννεντυ, γιος του γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Τεντ Κέννεντυ, πρώην Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από το Rhode Island , θερμός υποστηρικτής ενός ισχυρού συστήματος φροντίδας ψυχικής υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το «One Mind» και Διευθύνων Σύμβουλος του Φόρουμ Κένεντι, που είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διεξαγωγή ενός εθνικού διαλόγου σε επίπεδο για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της απαλλαγής από εθιστικές ουσίες.

Ο κ. Κέννεντυ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τα 4 τους παιδιά και τον αδελφό του με την οικογένεια του, επέλεξαν το Ρέθυμνο για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους κατόπιν παρότρυνσης του κ. Β. Βαρδινογιάννη και της συζύγου του κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Αφού πραγματοποίησαν επίσκεψη με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελεύθερνας και προτού περιηγηθούν στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου για να γνωρίσουν το μνημειακό της πλούτο, ο κ. Κέννεντυ με τα μέλη της οικογένειας του, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και είχαν μια συνεργασία σε κλίμα εξόχως θετικό. Ειδικότερα, ο κ. Κέννεντυ δήλωσε Φιλέλληνας, εξέφρασε την ικανοποίηση του που η πολιτική του σταδιοδρομία ταυτίστηκε με μια περιοχή το “Rhodes Island” που πήρε την ονομασία του από το ελληνικό νησί Ρόδος και υπερήφανος που, επί της πολιτικής του θητείας, ψηφίστηκε η εισήγησή του ώστε να μπορούν οι Έλληνες πολίτες να επισκέπτονται τις ΗΠΑ χωρίς βίζα.

Επιπλέον, επεσήμανε πως η ελληνική κοινότητα σε πολλές περιοχές της Αμερικής είναι ισχυρή και ότι ο ίδιος έχει φροντίσει ώστε τα παιδιά του να γνωρίζουν την ελληνική μυθολογία και τον χαροποίησε ιδιαιτέρως το γεγονός όταν, κατά σύμπτωση, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης δώρισε στα παιδάκια, βιβλία με ιστορίες ηρώων από την Ελληνική Μυθολογία.

Με τον Δήμαρχο συνομίλησαν για την ελληνική ιστορία, την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και την επιρροή της ειδικά στη ζωή των ανθρώπων των μεγάλων αστικών κέντρων, μίλησαν για την Κρήτη, την ιστορία της , τον Πολιτισμό και την παράδοση του νησιού κ.α. Ο Δήμαρχος προσέφερε στην οικογένεια Κέννεντυ τον οδηγό των έργων την Πινακοθήκη «Λ. Κανακάκις», βιβλία με την ιστορία της Ελιάς και του Ελαιολάδου ενώ η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ κα Μπιρλιράκη που συμμετείχε στη συνεργασία προσέφερες χειροποίητες γιορτινές κατασκευές παραδοσιακής βελονιάς.

Οι επισκέπτες αποχαιρέτησαν το Δήμαρχο με θερμές ευχές κι ευχαριστίες για την εξαιρετική, όπως δήλωσαν, φιλοξενία ενώ ο κ. Κέννεντυ, κατά την αποχώρησή του, παρενέβη στην εξέλιξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης και απηύθυνε χαιρετισμό στα Μέλη του

Διαφήμιση
Διαφήμιση