HomeCity GuideΟι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

«Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ» από την Βυζαντινή Χορωδία στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία ξεχωριστή συναυλία στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας με τίτλο «Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ».

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών «Οι Κρήτες Μαΐστορες», ύμνους από την Εορτή των Χριστουγέννων.

Χοράρχης: Αντώνιος Πλαΐτης – Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά Ηρακλείου. Τους ύμνους προλογίζει ο Ευάγγελος Θεοδώρου – Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Αρχανών. Επιμέλεια κειμένων, συλλογή, επεξεργασία και προβολή εικόνων: Χαράλαμπος Τσερκέζης -Λαμπαδάριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Το ίδιο απόγευμα στις 18:00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει την εορταστική παράσταση «Χριστούγεννα στη Γειτονιά του Καραγκιόζη», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Από το Θέατρο Σκιών Κρήτης: Άθως Δανέλλης- Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν).

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου είναι:
Μουσική επιμέλεια kiss fm 96,1.

11:00 Κεντρική Σκηνή: «Η κυρία Σιντορέ και η παρέα της θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν για την γραμματική».

11:00 Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Χρωματίζοντας όνειρα κι ευχές για τη νέα χρονιά με τους μικρούς καλλιτέχνες από το εικαστικό εργαστήριο ΣΧΕΔίΑ.

12:30 Χορογραφίες zumba, από τη Σχολή Χορού «Χοροκίνηση».

13:30 Χορογραφίες hip -hop από τη Σχολή Χορού Cadance.

16:15 Κεντρική Σκηνή: Χορογραφίες από τη Σχολή Χορού Βάσω Νιακάκη.

17:30 Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Ο σεφ Βαγγέλης Φλώκος φτιάχνει Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και Muffins.

17:30 Στο «Σπίτι των Χρωμάτων»: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού «Ο Αφρατούλης στον λαχανόκηπο» από τη συγγραφέα Ειρήνη Μαθιουδάκη και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

19:00 Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και κεράσματα με τον Σύλλογο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Ηρακλείου και το Σύλλογο Γερμανόφωνων Γονέων Ηρακλείου. 19:00 Κεντρική Σκηνή: Χορογραφίες από το Ελληνικό Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών «Τέχνη Χρω».

19:30 Ένα μοναδικό dj’s street party, με κέφι, χορό και πολλές εκπλήξεις από το Smart Radio 104.5!

20:00 Μάθημα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους φωτογράφους από την Mnemosyne Photography και τον Εμμανουήλ Κομνηνό Εμμανουήλ με αντικείμενο τα «Θέματα φωτογραφίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση