HomeHL-GreeceΓαβρόγλου: Τον Ιανουάριο ανοίγει το σύστημα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Γαβρόγλου: Τον Ιανουάριο ανοίγει το σύστημα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Χαρακτήρισε «απολύτως νόμιμο» το σύστημα διορισμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντός του Ιανουαρίου θα ανοίξει το σύστημα που θα δέχεται τις αιτήσεις πρόσληψης των εκπαιδευτικών για την ερχόμενη σχολική χρονιά, ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα, ανέφερε ότι την άνοιξη το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις για το 2020 και το 2021.

«Έτσι, από τώρα θα γνωρίζουν ποιοι και πότε θα διοριστούν», ανέφερε στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο».

Ο υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε της νομιμότητας του συστήματος διορισμών και χαρακτήρισε «αστεία» τα όσα συνέβησαν με τη συνάντηση με τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, που δεν έγινε ποτέ.

«Τηρώντας την ακαδημαϊκή και πολιτική τάξη, ζήτησα σήμερα το πρωί να δω τους συνδικαλιστές στην Βουλή, μετά το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο. Τι έπρεπε να κάνω; Και λένε «όχι, δεν θα συναντηθούμε το πρωί στη Βουλή, να συναντηθούμε το μεσημέρι στο υπουργείο, όταν το κίνημα είναι απ’ έξω» κτλ. Τα θεωρώ λίγο αστεία αυτά. Χτες έγινε το υπουργικό. Αποφασίσαμε να μην ανακοινώσουμε λεπτομέρειες, να τις δώσουμε πρώτα στους συνδικαλιστικούς φορείς, τους οποίους και κάλεσα πρώτους. Δεν ήρθαν, τους το ανακοινώσαμε, τους δώσαμε το σύστημα, περιμένουμε γραπτά τις απαντήσεις», ξεκαθάρισε.

Τον Ιανουάριο στη Βουλή το νέο σύστημα για τις πανελλαδικές

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Γαβρόγλου, τον Ιανουάριο θα πάει στη βουλή το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πάει στη Βουλή τον Ιανουάριο και υποστήριξε ότι οι εξετάσεις που θα δίνονται θα είναι αδιάβλητες. «Υπάρχει ενδεχόμενο κάποια θέματα να είναι πιο εύκολα από άλλα, ανάλογα με τις περιοχές. Είναι κάτι που μελετάμε και θα έχουμε πολύ συγκεκριμένη πρόταση, που θα λύνει το πρόβλημα. […] Μέσα Ιανουαρίου θα το δημοσιοποιήσουμε και θα πάμε πια στην ψήφισή του», διευκρίνισε.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. «Πάμε από τους 25 στους 22, από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα νηπιαγωγεία και αρχίζουμε από την Α΄ Δημοτικού, μετά στην Β΄, κτλ».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση