HomeHL-Sports«Μπαμ» ο Εργοτέλης, άφησε εκτός Κυπέλλου τον Άρη

«Μπαμ» ο Εργοτέλης, άφησε εκτός Κυπέλλου τον Άρη

Εργοτέλης Άρης 3-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σπουδαία νίκη-πρόκριση πανηγύρισε την Πέμπτη  ο Εργοτέλης, όπου επικράτησε με 3-2 του Άρη στο Παγκρήτιο Στάδιο και πήρε το… εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Κρητικοί, οι οποίοι προηγήθηκαν με 3-0 στο 52ο λεπτό, έκαναν τα εύκολα-δύσκολα στη συνέχεια, με τον Άρη να προσπαθεί έως το τέλος να φέρει το ματς στα ίσια, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου με το «τρίποντο» εξασφάλισε την πρόκριση της για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι δύο ομάδες τερμάτισαν με τέσσερις βαθμούς στην δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου, όμως η νίκη του Εργοτέλη στο μεταξύ τους ματς, έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στην ομάδα του Ηρακλείου.

Από την μεριά των φιλοξενούμενων, άπαντες έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Παγκρήτιο, καθώς γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για μία μεγάλη αποτυχία για την ομάδα τους.

«Χτύπησε» στο 44′

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης ήταν πιο δραστήριος στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν μπορούσε να βρει εύκολα διαδρόμους για να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κατσιμήτρου.

Από την άλλη, ο Εργοτέλης προσπαθούσε κυρίως να κρατήσει μακριά από την περιοχή του την ομάδα της Θεσσαλονίκης και από εκεί και πέρα στις αντεπιθέσεις έψαχνε κενά στην αντίπαλη άμυνα.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Κατσιμήτρος, είπε «όχι» όποτε χρειάστηκε στις επιθετικές ενέργειες των φιλοξενουμένων, κυρίως στα σουτ των Μπάσα και Μαρτίνες.

Στο 44′, μάλιστα, ο Εργοτέλης ευτύχισε, στην πρώτη του ουσιαστική φάση, να ανοίξει το σκορ.

Ο Μπουρσέλης με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε σε θέση… οδηγού την ομάδα του.

Μπήκε φουριόζος, άργησε να ξυπνήσει…

Η ομάδα του Ηρακλείου μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε σε διάστημα τριών λεπτών να πετύχει δύο ακόμα γκολ.

Αρχικά, στο 49′ ο Ιατρούδης με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0, ενώ στο 52′ ο Έφορντ εκμεταλλεύτηκε την τραγική αμυντική λειτουργία του Άρη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του!

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έδειχνε να τα έχει χαμένα, καθώς οι γηπεδούχοι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες μπόρεσαν να σημειώσουν τρία τέρματα.

Πάντως, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο 57′, όταν ο Ντιγκινί με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 3-1.

Στη συνέχεια, ο Άρης αύξησε την πίεση του, πίεσε τον Εργοτέλη, με σκοπό φυσικά να φτάσει στην ισοφάριση, η οποία θα του έδινε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Παντελίδη στο 73ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, μετά από χέρι του Κοζορώνη στην περιοχή του Εργοτέλη. Ο Ντιγκινί ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και έτσι ο Άρης μείωσε ακόμα περισσότερο, σε 3-2.

Τα τελευταία -σχεδόν- 20 λεπτά του αγώνα μετατράπηκαν σε… θρίλερ, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν συνεχώς, ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης.

Από την άλλη ο Εργοτέλης είχε ως μοναδικό στόχο να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, μη κοιτώντας καθόλου το επιθετικό κομμάτι.

Στο 88′ ο Άρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Κατσιμήτρος έδιωξε με διπλή προσπάθεια την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος του, σε σουτ που είχε προηγηθεί του Ντιγκινί.

Έτσι, το 3-2 έμεινε έως το φινάλε και άπαντες στο Παγκρήτιο πανηγύρισαν έξαλλα την μεγάλη νίκη-πρόκριση της ομάδας τους.

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς). Βοηθοί: Δημόπουλος Νικόλαος (Φλώρινας) – Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων). 4ος: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (69′ Καπνίδης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (82′ Μουζουλουξής), Έφορντ, Κατσούρι (46′ Μπουτσάκης).

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Βέλεθ (41′ Δεληζήσης), Μάβραϊ, Μπάσα (53′ Σιώπης), Ματίγια, Μαρτίνες (46′ Ματέο), Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση