HomeΚΡΗΤΗΑποκλεισμός της Κρήτης στo μεταφορικό ισοδύναμο στα υγρά καύσιμα

Αποκλεισμός της Κρήτης στo μεταφορικό ισοδύναμο στα υγρά καύσιμα

Αντιδράσει από τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να αντιδράσει σθεναρά, να πάρει θέση και να εκφράσει την έντονη αντίθεση της για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη εξαίρεση της Κρήτης από το μέτρο αυτό» τονίζει με ανακοίνωση του ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης αναφορικά με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα υγρά καύσιμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τις τελευταίες ώρες, ολοκληρώνεται η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα υγρά καύσιμα, με στόχο την εξίσωση της τιμής της βενζίνης των νησιών με αυτήν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με τη νέα ρύθμιση χορηγούνται επιδοτήσεις σε καύσιμα στους κατόχους άδειας λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Η τροπολογία αυτή έρχεται ως συνέχεια του νόμου: «Ν. 4551/2018 (ΦΕΚ Α’ 116/02.07.2018) Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ. Ι.) και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 27 Ιουνίου.

Από 1 Ιουλίου λοιπόν, εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι και μόνιμοι απασχολούμενοι (γιατροί και εκπαιδευτικοί), θα απολαμβάνουν νέες φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων με τα πλοία.

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, το μέτρο τίθεται σταδιακά σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά της επικράτειας, πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας, ενώ ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε κάποια νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στα σοβαρά ζητήματα, που θίγεται τόσο προκλητικά το συμφέρον της Κρήτης μας, δεν χωρούν χλιαρές ανακοινώσεις και κροκοδείλια δάκρυα.

Η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να αντιδράσει σθεναρά, να πάρει θέση και να εκφράσει την έντονη αντίθεση της για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη εξαίρεση της Κρήτης από το μέτρο αυτό.

Οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της αδικίας και την άμεση ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο για τα υγρά καύσιμα, όπως όφειλε να το κάνει το καλοκαίρι για τις μεταφορές των επιβατών και των εμπορευμάτων.
Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση